Bu konuyu açmadan önce biraz inceledim kategoriyi. Her ne kadar amacından sapan konular da açılmış olsa bile, otobiyografik bir yazı yazmak istedim.

Amacım referanslarımı sunmak, kendimi sergilemek, egomu tatmin etmek ya da ticaret gerçekleştirmek değil. İçimden gelenleri kalemime dökmek.

Adım Salih. 23 Ocak 1996 doğumluyum. Astrolojiye pek inanmam ancak Kova burcuyum. Kova burcu insanlarının sınırsız hayal güçleri olsa da gerçekçi, ileri görüşlü ve akılcı insanlardan oluşmaktadır. Bencil olmadıkları gibi Kova’lar, insanlara olan sevgileri ile tanınırlar. İnsanları mutlu etmeyi; ırk ve cinsiyet gözetmeksizin bütün insanların aynı imkanlara sahip olmasını arzu ederler. Kova burcunda olan insanlar hümanist, idealist ve entelektüel kişilerdir. Modern görünüşlerine sahip olmalarına rağmen dik kafalı, inatçı ve sabit fikirlilerdir. Bu tanımlar tamamen beni yansıtıyor.

Web işlerine çocukluk yıllarımda başladım. IRCd derken kendimi hack timlerinin içerisinde buldum. Vatanın yararına operasyonel faaliyetlerde bulunurken, bazı timlerde yer almanın ne kadar çocukça olduğunu, aslında vatana değil, o misyonu belirleyen tim kurucularına hizmet ettiğimizi fark ettim. Bu vesileyle kendimi bireysel olarak geliştirmenin daha doğru olduğuna inandım ve devam ettim. Web programlamaya adım atarak PHP/MySQL ikilisi başta olmak üzere HTML+CSS elementlerini öğrendim. SEO'da kendimi geliştirdim ve bu alanda uzmanlaşarak denemeler yaptım. Python bilgim zaten hacking günlerime dayanıyordu. Diğer pentest ve kriptografi alanları başta olmak üzere Kali Linux hakimiyetimi baz alarak sınavlara girip sertifikalı etik hacker (CEH) oldum. Ancak kendime mesleki bir gelecek anlamında ilgi duyduğum alanlarda umduğum kariyeri planlayamadım.

Memur kökenli bir aileden geldiğim için, garantici zihniyetin hakim olduğu düşünceler her ne kadar girişimci ruhuma ters olsa bile, şu an hatrı sayılır bir kamu kurumunda memur olarak çalışmaktayım. Ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu COVID-19 sürecinden dolayı bu durum her ne kadar ayrıcalıklı kılsa da uzun vadeli hedeflerimden sapmış ve körelmiş değilim. Zira emir almayı sevmem ve bana kimse emir veremez temel hayat düşüncemdir. Kendi işimi kurabilmek ise en büyük ütopyamdır. İdeallerim doğrultusunda kendi hayat standartlarım için planlama yapmayı, gerekirse bu uğurda her şeye bir çizgi çekebilmeyi kendime düstur edinmiş vaziyette içimde kopan fırtınaları realist düzlemde değerlendirerek atılımlarda bulunmayı hedefleyerek planlar yapıyorum.

R10 gerçekten bir aile ortamı, buna bu tarz ticari olmayan açtığım konularda gördüğüm destekle defalarca şahit oldum. Bu aileye mensup tüm dostlarıma, hedeflerini gerçekleştirebildikleri huzurlu, mutlu ve başarılı bir yaşam dilerim.