VTAhmet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam start-up ekosisteminde distruptive inovation diye bir terim vardır. Yıkıcı inovasyon olarak geçer. Bu sistem hedeflediğiniz pazardaki sadece pazarın belli kullanıcılarına en iyi hizmeti vermeyi temel alıyor. Yani sizin pazar hedeflemenizde 110k bir kullanıcı kitle ihtimaliniz varsa bu 110k'nın içinden sadece 2k'ya hitap edecek tarzda bir yenilik yapmanız çok önemlidir büyüme aşamasında. Ve bu 2k kişi için çok önemli, ama 110k kişi için pekte önemi olmayan bir detay olabilir. Yani sizi getir veya banabiden ayıracak çok küçük bir kitleye bile olsa bir niteliğiniz olmalı. Mesela siparişi getirince borç yazdırabiliyorsun ve sonradan ödeyebiliyorsun gibi. (Bunu örnek olarak verdim, yanlış anlaşılmasın) Bu da sizi sistematik olarak temel pazarda kitle edinmenizi ve hedeflediğiniz kitleyi önünüze alarak büyümenizi sağlar.

Proje güzel duruyor umarım istediğiniz noktalara gelir. Yatırımsız scale zordur böyle işlerde, belli bir büyümeye ulaştıktan sonra yatırım aramanızı öneririm. Bir sorunuz olursa detek olmak isterim.
Böyle girişimler görmek güzel. Emeğinizin karşılığını almanız dileği ile...
Değerli yorumunuz ve önerileriniz için gerçekten çok teşekkür ederim.Tabiiki beni diğer firmalardan ayıracak eklemeyi düşündüğüm bir kaç özellik var fakat şu aşamada pek mümkün durmuyor.Harcamalar aldı başını gidiyor halada harcamaya devam ediyorum.İlerleyen süreçte gidişata göre aldığım yatırım ile bu düşündüğüm değişiklikleri yapmayı düşünüyorum elbette