Aynı sorunu geçtiğimiz ay bende yaşadım. Hizmetlere ek olarak +KDV ödüyoruz; fakat faturasını İstediğimiz zaman alamadık. Sağolsun yine de yardımcı oldular, bazı problemler yaşadıkları için gecikme oldu. Problem de E Faturaya geçiş sağlayacaklar, şuanda kağıt fatura kullanıyorlar ve toplu bir şekilde ay sonuna doğru kesip taratıp gönderiyorlar. Sabırlı olmanızı ve beklemenizi tavsiye ederim. İlla ki faturanızı kesip tarafınıza iletirler. Ama en başta da dediğim gibi, böyle büyük bir firma, binlerce Müşterisi var böyle acemilikler yapmaması gerekiyordu.
Ödeme tarihleri 2019-2020 Ocak ayı hocam yeni alınan bir hizmet değil kaldı ki faturaları bulmak çokta zor olmadığını düşünüyorum eğer kesildiyse. ERP programından cari hesaptan bulabilir çıktı alıp aslı gibidir yazar kaşe imza atar tamamdır o da olmadı klasör arşivini açar tarihler aylar günler belli oradan çıkartıp kargolar.
Hocam yanlış anlaşılma olmasın, işinize karışmak istemem sorununuza karşın
@HostLAB; 'ı savumuyorum.
Yaklaşık 2 yıldır
@HostLAB; ile alışveriş içerisindeyiz ve limitsiz reseller paketinden yararlanıyorum. Şu ana kadar bir çok sorun yaşadık ve hepsine teker teker çözüm ürettiler. Benim şansıma mıdır bilemem ama hostlab hosting firmaları arasında işini en iyi yapan firmalardan birisidir gözümde. Sizden ricam İbrahim bey ile tekrardan iletişime geçin o sizin sorununuzu çözecektir, kendileri müşteri memnuniyetini önemseyen insanlardır.
Saygılarımla...
İbrahim beyin de sözü olmasına rağmen ben bu sorunları aralıksız yaşıyorum hocam. Söyledikleri direkt iadenizi yapalım veya +2 ay hediye edelim ardından da hemen şikayeti kaldırın demeleri dışında bir çözüm sunduklarını söylemem bu sundukları da bana göre çözüm değil, ben burada şikayet ettikten sonra allem edildi kallem edildi şikayeti sildirdiler ve hala aynı yolda ilerlediler.