Arkadaşlar özelden ve burdan çok soru soran olmuş daha önce kendimden bahaetmiştim. Kabaca bir daha söyleyim işleri büyütmek için rizeden istanbula taşındım yerleştim kurulu düzeni bozup yeni daha büyük piyasaya girmem -280 bin lirama mal oldu covitten öturu. Dükkana girdik 2. Ayında martta 15 gün dükkan açmamıza müsade edildi.
Böyle bir sürü sıkıntı yaşadım. Pandemi döneminde piskolojik bunalım hal döneminde trenndyola mağaza açtım. Kulaklık şarj aleti kendi ürünlerimiz derken. Ev dekorasyon ve mutfak ürünleri içinde birkaç toptancı keşfettim. Pandemide günlük 100 180 arası kargo çıktığımız günler vardı. (Kargoların patladığı kilit olduğu dönem.) Sonra standarda bindi 10 20 arası günlük sipariş çıkıyorum.
Sürekli bizi arayıp buldular. Aliexpress de düşünün vs vs diye temsilciler. Tamam dedimyeterki düş yakamdan. Açtım mağazayı 23 adet ürünü tamamen özensiz girdim. Tl birimi + 10 yazdım peşinede tl dsğil $ ekledim

55 liralık ürün 65$ a satıldı misal.
İlk sipariş ispanyadan geldi. Dolar tl makasından farka bakınca deli para. Trendyolda okadar çok komisyon verip verdiğimiz vaktin 10da birine kazanç elde edilebiliyor. Daha çok ilgi. Açıklama. Özel tasarım fotolar vs geliştiriyorum şuan eliexpress mağazayı.
Hiçbirşey bilmiyorduk. Canlı destekleri var. Arıyorsun telefonda senle birlikte kargo hazırlatıyor barkot yazdırıyor etiket çıkartıyor. O yüzden bizde bilmeden daldık denize. Aliexpress türkiye öğretti düşünen girişsin. Burda boşa çene yormasın. Erken kalkan yol alır demişler.
Kargo için yurtiçi anlaşması var. 1.5usd ye alıp tuzladaki chanio deposuna götürüyor. Ordan ürün çıkıyor memleketten gideceği hedefe ulaştırılıyor. (0 KDV FATURA KESİP ÜRÜNE EKLİYORUZ.) Ortalama ülke ülke excel tablosu var ama 2kg altı tüm ürünler hemen hemen 20 25 dolara dünyanın heryerine gidiyor.
Aliexpress alipay üyeliği açtırıyor. Vadesi gelen paranız türkiyedeki hethangi bir döviz hesabınızın ibanına yatıyor.
Ürün ulaştıktan sonra vade 80 gün. Söyleyeceklerim bukadar
// mobilden yazildi.