Sorunuzu biraz daha açabilir misiniz? Paradan kastınız maddi veya manevi tazminat mı? Yoksa dava giderlerinden mi bahsediyorsunuz?
Yürütmeyi durdurma telafisi mümkün olmayan durumların vuku bulmaması adına tarafların talebi üzerine görüşülür. YD Kabul olması mevcut durumda itiraz ettiğiniz şeyin askıya alınması olarak tarif edilebilir. Nihai neticeye etkisi yoktur. Sizin de dediğiniz gibi esastan görüşülüp karara bağlanması çok uzun sürer, çünkü Danıştay'da muazzam bir dosya yoğunluğu var.
Davanın niteliğini bilemiyoruz. Eğer temyize tabi bir mevzu ise İdari Dava Daireleri Kurulu'nun onamasından sonra kesinleşecektir.
20 yın önce kaza geçirdim, anayasa mahkemesi beni haklı buldu, idare mahkemesi dosyayı tekrar görüştü ve bir tazminat çıkardı ortaya ve kararını verdi. karşı tarafın 30 tane itiraz maddesi var ,bu itirazları aynen yeniledi danıştaya, en önemli itirazı avukatıma göre fahiş tutar itirazı.
şuan danıştayda yürütmeyi durdurma istemli olarak devam ediyor. yd ret olursa parayı alabiliyormuyum yoksa esas kararıda beklemek zorundamıyım onu soruyorum.
kararı isteyen arkadaşlar varsa gönderebilirim.