Nasıl bu tarz programların ahlaki açıdan çocuklarımıza, ailemize hatta kendimize dahi ahlaki bozukluklar verebileceğini düşünüyorsak; kıyametin kopmasını sanki bir sloganmış gibi türlü türlü kötü haberlerin altında marifetmiş gibi söylemek de aynı şekilde insanların hayattan tad alamamasına; hatta bazı zayıf bünyelerde intihara kadar meyletmesine sebep olabilirsiniz.
Örneklendirmek gerekirse, çocuğunuz ile televizyon izliyorsunuz, kötü bir haber gördünüz. Çocuğunuzun yanında; Allah'ım ölelim artık ne olur ya!!! dermisiniz?
Aynı şekilde sosyal medya dahil topluluk içersinde tüm ağzınızdan çıkanlara dikkat etmenizi tavsiye ediyorum. Çünkü sizin bir slogan gibi söylediğiniz sıradan bir cümle, aynı bu programlardaki gibi hem iç dünyanızı köreltmeye, hem de karşınızdakinin iç dünyasını köreltmeye gidebilir.
Ben dua ediyorum, kıyamet kopsun sadece. Kıyamet kopsun dedim diye intihar edecek biri varsa zaten o kıyamet kopsun dedim diye etmez; etmek için kılıf bulmaya çalışır ki desem de demesem de o kişi o fiili yapar.
Bu haberi görüp sesi çıkmayan adam gidip de kıyamet kopsun dememden nem kapıyorsa zaten yapabileceğim bir şey yok.