Sağlık hizmetleri konusunda pek çok AB ülkesine nazaran ülkemiz iyi durumda. Ancak genelleme yaparak yurt dışı bitti demek bence yanlış. Neye göre, kime göre kötü? Mesela 5 kişilik bir ailede tek çalışan sizseniz evet orada geçinmek zor. Sağlık hizmetlerinden faydalanmak çok çok zor. Ama tek tabanca gidip çalışan birisi için gayet iyi koşullar var. Aynı şey ülkemiz için de geçerli. Kime göre bitmiş? Herkes bir yerlere bir sebep üzerine gitmek istiyor. Kimisi belki kalifiye olmasına rağmen burada kazanamıyor, geçimini sağlıyamıyor olabilir. Belki tamamen bir şeylerden uzaklaşmak için gitmek de istiyor olabilir. Diyeceğim şu ki herkes kendi hayatını yaşıyor ve herkesin senaryosu farklıdır. Konuyu açan arkadaşa doğrudan böyle diyor demiyorum. Ancak ne ülkemiz hakkında ne de yurt dışı hakkında bir değerlendirme yaparken bence etraflıca düşünmek gerekir. Mesela ben Türkiye'de diyelim ki kazanamıyorum, girdiğim işlerde batmışım. Ben şunu diyebilir miyim: Bu ülkeden bir halt olmaz. Emeğe değer verilmiyor vs vs. Yahu belki para beni sevmedi. Belki gerçekten beceriksiz biriyim. Olamaz mı? Olabilir.
Not: Amacım tartışmak değil bazı konularda sanki biraz sığ düşünüyoruz bunu eleştirdim kendimi de dahil ederek.