Avukatlar yaptiriyor diye biliyorum yakinda butun banka hesaplariniza koydururlar papara ininal tarzi seyler kullansaniz oralara geliyormu bilmiyorum ama pep papara ininal gibi seyler deneyebilirsiniz yada btcturk thodex gibi sitelere yatirin dolar tarzinda yada bakiye olarak , blokeleriniz kalktiginda bankaya cekersiniz
Öncelikle geçmiş olsun. Dava karara bağlanana kadar yürütmeyi durdurma istemelisiniz mahkeme aracılığı ile. Bloke konusuna gelecek olursak o an hesapta olan paraya bloke konulmuştur muhtemelen , listede olmayan bankayı kullanabilirsiniz , bloke koyulan hesaplardada o anki paraya bloke konulur ama hesap kullanılmaya devam edilebilir ancak yeni bir bloke dalgası daha olursa yeni blokeler gelebilir , o işin şans kısmı. Bende hesabım blokeli bir davayla boğuşuyorum %100000000 haklıyım 3 senedir uğraşıyorum gerisini siz hesap edin
İcra tebligatından sonra avukatlar tüm bankalara tebligat (Sadece banka değil bir çok yere) gönderir. Eğer bu vatandaşın burada bir hesabı varsa bloke koyulmalıdır gibisinden. Ancak eğer bankanda hiç bir şekilde bir para yoksa. Banka davayı açan avukata yada yetkiliye bu kişinin benim bankamda parası yok haliyle bloke koyacağım bir alan yok der. Fakat Avukat ara ara bu durumu sürdürmeye devam eder. Sık sık senin bankalarına bu isteği yapar. Ancak sen o sırada teb'e para koyarsan, blokeye girebilirsin. Uyapdan avukatın hareketlerini nerelere istekde bulunuyor diğe kontrol edebiliyorsun.
Senin tüm işin bankadaysa, bu senin için dezavantaj olur. Teb bugün yok dediyse bile yarın eğer avukat tekrar istek atar ve tebde paran bulunursa bloke koyar. Avukat hangi bankayı kullandığını ve bankanda ne kadar para olduğunu öğrenemez butün bankalara canı ne zaman isterse istek atar bankadan gelen cevaba göre hareket eder.
Yanlışım varsa özür dilerim, iki arkadaşımın tecrübesine ve yaşadıklarına dayanarak yazdım.
Yanıtlar için çok teşekkür ederim. Yani şöyle, bu Uyap'taki belgede şu bankalara tebliğ edilir; şeklinde bilgi verilmiş ve benim hesabım olmayan bankalar da var (A Bank vs vs...) Ama TEB yok, yani belki TEB bloke koymuyordur gibi düşünmüştüm ama sanırım yanılmışım. Ancak, Avukat tekrar talep edene kadar banka hesabını kullanabiliyor olmam sevindirdi. 😊