Arkadaşlar merhaba, benim birden fazla sorum bulunuyor aslında.

Birisi benim adıma birini dolandırmış, bununla ilgili de aracı firma bana icra davası açmış yani baya karışık bir olay.

Bana icra geldi, bende yoğunluğum sebebiyle konuyu unuttum. Bu aracı firma, tüm banka hesaplarıma bugün bloke koymuş. Ben de UYAP'tan baktım, bu sebeple konmuş.

1. Tutar çok yüksek bir tutar, benim ödemem mümkün değil, zaten mahkemeye gideceğim ama, ne gibi bir şey yapabilirim?
2. Bu hesaplardaki bloke kendi kendine kalkar mı takipsizlik verilirse yada süresi geçerse yoksa sonuçlanana veya ben ödeme yapana kadar kalır mı?
3. İNG Bank, içindeki tüm parama bloke koymuş, yeni para yatırınca da blokeye düşüyor. Ancak Ziraat bankasında o an 1000 TL vardı o blokede kalmış 100 TL yatırdım o blokeye düşmedi, Kullanılabilir bakiyeye düştü, bankadan bankaya değişiyor mu? Yani Ziraat Bankası hesabımı kullanabilir miyim? Sadece o anki paraya mı bloke koymuşlar?
4. Son olarak UYAP'taki belgelere göz attım. Haciz konulan bankalar arasında TEB yok. Bankanın ismi yoksa bloke konulmaz o hesaba değil mi? veya daha sonra konulur mu? veya içinde hiç para olmadığı için koymamış olabilirler mi?

Hukuk konusunda bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Bu arada yarın mahkemeye gideceğim zaten ama bu süreç uzayacak, benim de işim gereği banka hesabımı kullanmam gerek. Bu süreçteki durumdan bahsediyorum.

Teşekkürler,
Saygılarımla.