Öncelikle umarım başarılı olursun. Uzun senelerdir web site tasarımı yapmış biri olarak bazı önerilerde bulunmak istedim. Bana göre bu işi bilmek işin yalnızca %25 'ini oluşturuyor. Geriye kalan %75 bu işteki farklılığın ve pazarlaman. Bu işte bir fark yaratmazsan standart bir web tasarımcı olursun. İlgi çekici gelmezsin. Burada kendini diğerlerinden öne çıkaracak bir şeyler yapman gerekiyor. Bu yalnızca farklı bir tasarım yapmak değil. Örneğin özellikle bir sektöre çalışmak gibi. O sektörden bir kaç kelime bilmen yani karşındakinin dili ile konuşman seni diğer web tasarımı yapanlardan farklı kılacaktır. Diğer kısım ise pazarlama. Herşeyden önce ne iş yaptığını ailen ve arkadaşların bilmeli. Kaliteli ve geniş bir çevreye sahip olmalısın. Yaptığın işi önce çevrendekilere satmalısın. En iyi reklam insandır. Bana göre bu işin en önemli kısmı bu. Yoksa çok iyi kodlama, tasarım bilsen dahi yaptığın işi satamadıktan sonra çok bir önemi yok. Ben webin w 'sini bilmeyen web tasarım ajansı sahibi tanıyorum. Anlattıklarını işi gerçekten bilen biri oturup dinlese düşer bayılır. Ama çok iyi bir pazarlama ağzı var. Bu da bu işte iyi para kazandırıyor. Bu nedenle tavsiyem mümkünse bir yerde çalışman. İş nasıl yürüyor bunları öğrenmen. Birde iş alırken dikkat etmen konular var. Kimseyi kazıklama ama ucuz işlerde yapma. Bu işe yeni başlayanlar referans olsun diye 500 ₺ 'ye site yaparım diyerek başlıyor. Bunlardan olmamanı öneririm. Kendine bir saat ücreti belirle ve ne kadar zaman harcayacaksan buna göre fiyat ver. Yoksa ilerde kendi ayağına sıkmış olursun. Birde wordpress kur gitsin nasılsa mantığı ile gitme. Wordpress o kadar basit gibi gözüksede aslında değil. Bir yerde bir müşteri bir şey ister. Eklenti ile yaparım dersin eklenti patlar. Tema patlar. Bu nedenle elinden geldiğince tema eklenti denemeleri yap. Sorunlarını çözmek için az da olsa ingilizce bilmen gerekir. Çünkü çoğu kaynağı bu şekilde bulabilirsin. Müşterilerine mahçup olma sorunlarını ve isteklerini ortalama bir sürede çöz. Ne çok kısa ne çok uzun. Bu hem yaptığın işin hemde senin değerini gösterir. Müşteri ile iyi bir diyalog yeni müşterilerinin kapısını açar. Farkında olmadan çok uzun yazmışım

Bunlar benim fikrim herkese göre farklılık gösterebilir. Başarılar...
naciza yorumunuz ve detaylı anlatımınız için teşekkür ederim. söylediginiz şeyleri teker teker aklıma kazıyacagım. umarım bu tavsiyenizden sonra daha başarılı bir yola adım atmış olurum. tekrardan yorumunuz için teşekkür ederim