öncelikle tespitimi söyleyeyim . aynı pini birden fazla defa göndermek spam olmaktan çıkmış. ( bence faydası yok ) çünkü aynı pini ister aynı hesaba isterse farklı hesaplara gönderelim isterse başkası repin yapsın pinterest içinde o pin aslında sadece bir tane yer alıyor. sadece aynı pin farklı yerlerde hesaplarda görünüyor. ikincisi bir yazıda ne kadar çok fotoğraf olursa o kadar iyi bunu da yabancı kaynaklardan okudum . ancak hepsini aynı anda değil de farklı (2 gün arayla ) pinlemek gerekiyormuş. aynı url aynı title ama 2 günde bir farklı pin şeklinde.

ikincisi zamanlanmış pin atmayı pinterest şiddetle tavsiye ediyormuş. günde 50 taneye izin veriyormuş tailwind ama önerilen 10-25 arası diyorlar. atılan pinlerin %20 si özgün yeni olduğu için amaç yeni pinler atmakmış. yani artık sürekli pin atan ve yeni pin atan hesaplar ön planda olacakmış. benim hesaplarda uzun süre pin atımı durmuştu. yeniden pin atmaya başladığım hesaplarda da kıpırdanma yok. çok hızlı pin attığım iki hesap kapanmıştı ama maildeki itiraz linkine tıkladım sadece ve 24 saat geçmeden ikisi de açıldı. açılmasının sebebi bence ikisinde de ögün pinlerpaylaşıyor olmamdı. özgün olmayan ve aynı şekilde kapanan hesaplar için defalarca itirazda bulunmuştum spma dediler yine açmamışlardı.

bir başka nokta da bir domainin spmada ya da filtrede olduğunu anlamanın yolu yok sanırım. zira adsenseye ekli 4 anadomainin 20şer k pini var ona rağmen toplam hitleri 20 yi geçmiyor. domain ban yok shadow yok ama başka bir filtre ya da ban sözkonusu diye düşünüyorum.