Merhaba arkadaşlar. Böyle bir konu açmak aklımda yoktu, az önce bir konu da bir arkadaşla konuşuyorduk, ona yorum olarak yazdığım cevabımı konu olarak da açmak istedim. Belki biraz insanların hem reklamcı hem de çekilişçilere karşı düşüncesi değişir. Her şeyden reklamcıları, çekilişçileri sorumlu tutmayın. Sorunu biraz da kendinizde arayın.

Çekiliş ile takipçi de veriyorum, fenomenlere reklam da verdiriyorum. Örneğin 2 gün önce Çağrı Taner’in story çekilişine sponsor olduk, oradan gelen kitleyi de paketler ayarlayıp müşterilere verdik. Her paketi yani her kitleyi kendim denedim. Örneğin 900 takipçi bir hesabıma attım (@levormedya) peşine hesaptan hikaye paylaştım; 300-400 kişi gördü. Ardından kişisel hesabım (@kerimbastantr) 8.000 takipçim vardı fakat geçmişte aldığım botlarda hepsi. Şuanda 11.8K civarında. Önceden yani çekilişe katmadığım da hikayelerimi 200-300 kişi görüyordu şimdi ise 2-3 bin kişi görüyor. Düşüş yaşanıyor mu? Elbette yaşanıyor, burada herkes çekilişçilerden şikayetçi ama aslında iş sayfa sahibinde bitiyor. Çekiliş başladığımdan bitene kadar o süre zarfında hesabını çok aktif tutması lazım, gerek video gerek post gerekse hikaye. İnsanlar onu yapmıyor sonra gelen takipçi düştü diyor. Ya kardeşim düşecek, düşer tabi. Ben bile hoşuma gitmeyen sayfaları kişileri takipten çıkıyorum, adamlar zaten çekilişe katılmak için sayfanı takip etmiş. Sen bu adamları bu kitleyi sayfanda tutman lazım ki, yararını göresin. Asıl iş dediğim gibi sayfa sahibinde. Reklam konusuna gelelim, çalıştığım 4 tane fenomen var 2 tanesinin 1’er milyon takipçisi var ve mavi tikli. Dediğim fenomenleri tanımayan yoktur. Bunlara 0 dan açtığım bir hesabın reklamını yayınlattım, her gün farklı birine. 284K olan fenomenden 3000 civarı takipçi geldi fakat hepsi isteyerek takip etti. Diğer fenomenden 6000 civarı geldi derken toplam 4 fenomenden 15-20Bin kitle geldi. Müşteri bunları alsa maliyeti 4 hesabın 2.250₺. Hem takipçi kasıyorsun, hem sayfana prestij katıyorsun hem de ticaret sayfası ise müşteri kazanıyorsun. İnsanlar ben 2 bin lira verdim hemen her şey anında olup bitsin mantığında, şaka gibi. Nice insanlar tanıyorum bi kitleye ulaşmak uğruna bir dünya para harcıyorlar. Neyse lafı daha fazla uzatmayayım, 10 liran varsa 9’unu reklama verin demişler. Bugün etkisini görmezsen yarın görürsün.