Merhabalar; belki daha önce açmış olduğum konudan hatırlayanlar olabilir beni. Yaklaşık 1,5 ay önce evlendim ve R10 üyelerini de davet ettim nikahıma. Çok fazla uzun uzun yazmayacağım, sadece sizlerden bir yol isteyeceğim. 4 ay önce açmış olduğum ofisimi kapatmak zorunda kaldım. Şimdi tekrardan açma yönünde hedeflerim var. Evde iş yürümüyor arkadaşlar, maalesef bir şekilde bir ofis gerekiyor. Ama işin içinden çıkamıyorum, artık ekstra gelir elde etmek istiyorum. Elimde evlilik sebebi ile bir miktar birikimim durmakta, bunu doğru kullanmak istiyorum ve saçma yatırımlar yapmak istemiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim? Ne tür ticaretler yapmalıyım? veya yatırım amaçlı bir site/uygulama mı almalıyım? Bir yön gösterebilir misiniz?
Elimdeki miktar 10.000 TL gibi bir bütçe.
Ofisim tasarım ve web site kurma üzerine açılmıştı.
Yapım gereği ticaret yönünde zehir gibi bir kafaya sahibim. Kesinlikle bunu kendimi övmek için vs. söylemiyorum. Daha önce tam zamanlı olarak birçok firmada iş başı yaptım, fakat maaşları hiç tatmin edici olmadı, evlenmeden önce akşam eve 8'de geliyor gece 2-3'e kadar dışarıdan aldığım işleri yapıyordum. Fakat artık böyle bir lüksüm de yok, evlendim ve bir sorumluluk sahibiyim, tüm ömrümü gece gündüz demeden işe adayamam. Evime ve eşime de vakit ayırmam gerekiyor. Birilerinin eli altında çalışarak da hakettiğim kazançları elde edemeyeceğim, ister bankacı olayım ister doktor, sabit bir gelir gelecek için yatırım yapmama olanak sağlamayacağı yönünde düşüncelerim var ve artık birilerinin eli altında çalışmak istemiyorum.
Birçok proje geliştirip yeri geldiği sattığım ve yeri geldiği zaman da kazançlar sağladım, ama bir türlü tutunamadım, tutunamıyorum.