Aslında içerik belirler bunu. Marka koruma sadece domainle olmuyor. Taklit eden her şeyi kapsar bence. Yani aslını andıran ya da o markaya yönelik girişimlere müdahale edilebilir.
tpe.gov.tr den marka araştırma dosya takibi linkinden bakabilirsiniz markalarda işin sınıfına göre farklı sınıflar mevcut. Genel anlamda markanın işiyle patentli ise farklı bir sınıfta iş yapabilirsiniz aynı işi yapamazsınız .
Yanlış yönlendirmek istemem yine de araştırın fakat domainler sizinse kimse telif atamaz. Öyle bir şey oldaydı apple
icloud.com a milyon dolar verip almazdı veya
fb.com u facebook milyon dolar verip almazdı. Önce global alanda tesçiller sonra dava açar alırlardı.
Hosting firmasına sorduğumda telif atılabileceğini söylediler. Telif yemiş birisi de bana söylemişti ancak bu isimleri türeterek bir site açmak ve içinde yemek tarifleri paylaşmak istiyorum. Biraz keywords bir site ismi olsun istiyorum