Hocam sigortalı işim var mal varlığım üzerimdeki elbisedir..
Siz şanslıymışsınız bende hep avukata yönlendirildi eve icra kağıdı geldi. Neyse bunları bitirdim artık, şu anda sadece bankaya kaldı.
Ayrıca şu anda çalıştığım kuruma maaş haczi gelirse çalıştığım kurum böyle şeyleri pek istemediği için işten çıkarabilir.
Hocam 95 bin belki büyük para gibi görünmeyebilir benim borçlu olmam ve yıllardan beri borç ödeme beni bıktırdı. Yaşıyorum nefes alıyorsam bi ümit vardır diyemiyorum artık... Geniş biri olsaydım eğer bırak borcu benden alacak olan kurum düşünsün derim umrumda bile olmazdı. Maddi tarafı burası olduğu gibi bir de manevi tarafı bankadan bir borç almışım, ortada bir borç var kim olursa olsun ben bunu ödemem gerekir.
Hocam ben aynı krediyi iki kere refinansman yaptım. Borcum bir an önce bitsin diye ödeme miktarını yükseltmiştim. Ama ödeyemeyince tekrar kredi tekrar kredi çekmek zorunda kaldım.
Şu anda hayatımda çektiğim kredi sayısı 40dan fazladır. Bir kaç ay ödeyebiliyorum ama maaşım krediye bile yetmiyor aile destek oluyor zaten nereye kadar destek olacak ?
Bizimde sizden farksız. Bizimde çektiğimiz kredilerin haddi hesabı yok. Kullanıp iptal ettirdiğimiz kredi kartının haddi hesabı yok. Ama ödeniyor bir şekilde. Hiç bir zaman isyan etmedik. Sizde etmeyin. Bizim ülkemizde başka türlü ne mal sahibi olunur ne mülk sahibi olunur. O yüzden ev alırdım, araba alırdım onu alırdım bunu alırdım demeyi bir kenara bırakıp var gücünüzle borçlara asılmalısınız.