wordpress yazılımlarda değilde içerik noktasında veri tutarak bu iş halledilebilir. ama burda ki adsense gelirlerinin fiyatlandırmasıda önemli algoritma yapılarak ortalama bir fiyat editörlere verilebilir rahatlıkla. ama böyle bir eklenti olduğunu düşünmüyorum.
edit 1: yazılımda mümkün olmayan hiçbir şey yoktur yapılabilir ama sapmalar oluşabilir. bu süreci yönetmek isteseydim şu şekilde yönetirdim:
öncelikle algoritma yapabilmek adına veritabınında kullanıcının kaç dakika kaldığını hangi içerikte kaldığına dair bir sistem geliştirirdim. bu sistem hem editörleri bu nokta da heyecanlandıracak hemde adil bir kazanç olmuş olacak. algoritmada ki tek sapma google'ın ödediği fiyattır. değişkenlik göstermeseydi böyle bir sistemi wordpresse geliştirmek 2 gün sürerdi. burada ki nokta google her reklamveren ile aynı fiyatta anlaşıyor mu? google reklam yerleştirirken fiyat politikası değişiyor mu? bu noktalar yapılabilir. ama net bir maddi hesaplama yapılması pek mümkün görünmüyor? ama ortalama baz alınarak bir değer biçilebilir.