weaxe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Terbiyesizlik adamı yaptığı senin yaptığın ise hakkın yani böyle bir şey yapabilirsin.
Ritalin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Müşteriniz işlemin son revizelerini tamamlayıp 1 hafta sonra gelip tekrar revize isterse ufak dokunuşlar yapabilirsiniz. Fakat teslimattan 1 ay sonrası için revize sözü vermediyseniz ücretsiz yapmanız sizi yoracak bir iş ise yapmayın, kolay bir iş ise müşterinizi üzmeyin derim, iyi forumlar.
TurtleDesing adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşin başında revize fiyat tasarım hakkında her şey konuşulması gerek sonradan akla gelip bir şey sorulmaması böyle şeyler yaşanmaması için her şey önceden halledilir, tasarım yapılır, ödeme alınır.
DenqeSiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu grafiker arkadaşlar iyi güzelde hem bedava çalışıyorlar

hem de çok başlarını ağrıtıyorlar

yani grafik tasarımı yapıyorlar pazarlamasını sunumunu yapamıyorlar

revize nedir yahu en fazla bir sefer olur oda o iş ya okey alır yada almazsa bir sefer onun dediği gibi olur
kaizensosyal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam hata öncelikle sizde. Sınırsız revize nedir tam olarak? İşimizi gücümüzü bırakıp, müşteri memnun olacak diye sürekli tasarıma müdahale etmesini mi izleyeceğiz. Revize, tasarımcının müşteriye verdiği bir haktır. Bunu isterseniz vermeyebilirsiniz ki kimse de "sen niye revize yapmıyorsun" diyemez. O zaman brifingi düzgün verecektiniz diyebilirsin. Ama biz 1-2-3 artık kaç tane ise bir revize hakkı tanıyoruz müşteriye. O çalışma içerisinde kullansın haklarını. Sen o tasarımı teslim ettikten sonra revize gibi bir olay olamaz. Olursa ek ücret alır, revizeyi yaparsın. 2 ay sonra gelip, "ben revize istiyorum" diyen adam seninle dalga geçiyordur zaten.

Sınırsız revize hakkı tanımış olman, müşteriyi de rahatlatıyor. "Zaten sınırsız, 2 gün sonra rengi beğenmem değiştirtirim" düşüncesine giriyorlar.

Sizin olayda ise müşteri apaçık terbiyesizlik yapmış. Sizin revizeye ücret istemeniz en doğal hakkınız. Kimse keyfe keder gelerek revize yaptıramaz. Bu size saygısızlıktır. Siz saygınızı bozmayın, işinize devam edin. Ama sınırsız revize olayını ortadan kaldırın. Belirli bir miktar belirleyin ki kötü niyetli insanların önüne geçebilelim ve mesleğimiz de ayaklar altına alınmasın. Tasarımcılık çok cool ve prestijli bir iştir normalde ama artık ayaklar altına alınmaya başladık.
Werkmen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tamamen işe bağlı ufak dokunuşlar çok önemli değil. Lakin cidden uğraş gerektircekse hakkın.
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İş teslim edilir orada biter. Ondan sonra istenen her şey yeni bir iştir. Revize diye bir saçmalık olmaz özellikle aylar sonrası için ne revizesi? Yeni bir şey istediğinde ücret şu dersin yaparsın. Bunun sebebi yine sizsiniz tabii. Aylar sonra revize gibi saçmalıklara kapı açarsanız, bu duruma düşersiniz.
OSLO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sınırsız revize diye bir şey olmaz

Tasarım yapılır teslim edilir biter(teslim edilmeden önce beğenmediği yer revize edilir) .

Daha sonrasında revize diye bir şey olması hiç mantıklı değil.
Sazlon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Revize müşteriyi memnun etmek, müşterinin içine sikecek değişiklikler yapmak için güzel imkân fakat bu şekil davranışlar bunu kötüye kullanmaktır.

İş bu hafta yapıldı müşteriye teslim edildi diyelim, müşteri bakar içine dinmeyen yeri söyler düzeltilir veya değişiklik talep eder belirli düzeyde yapılır. Ama 3 ay sonra, 4 ay sonra gelip ee bunu revize yapalım demenin mantıklı olduğunu düşünmüyorum.

Üstelik yaptığı işi beğendim fakat revize istedi diye nötr veriyorum demişsiniz bunu yapma düşünceniz az çok belli gibi negatif olmasa da üyeler pozitif dışında bir ticaret puanı bildirimi görünce mesafeli yaklaşıyor profile, ne diyeyim garip...
webtasarimofisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir.tasarım teslim edildikten ve oklendikten sonra her işlem için ücret alınması gerekir. Çünkü iyi niyeti suistimal ediliyor. İşi teslim ettikten sonra 3 gün içinde revize hakkı sununuyorum ben. Teslim alınan ürünün revizesi ek hizmettir bence.
Anglo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir ürün aldığınızda bile garantisinin bir süresi vardır. Bu işlerde revizenin mantığı, çalışma teslim edilmeden önceki son rötuşlardır. Teslim edildikten sonra, eğer eser sahibi istemiyorsa çalışmayı yenilemek zorunda değildir. Ücret istiyorsa haklıdır.
Kaldı ki öyle çok bir ücretin döndüğünü de düşünmüyorum. (Önemli olan bu olmasa da..)
Profilinizden verilen ticareti bildirirseniz daha iyi olur kanaatindeyim. Konuşarak çözülecek bir mesele değil. Anlatamazsın.
SMHMedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir çalışmada en son haline gelene kadar sınırsız revize hakkı tanımışsanız, O çalışmada onay gelene kadar revize yapmak durumundasınız. Çalışma onaylandı teslim edildi. Bundan sonrası revize işlemi biter. tabiki buradaki herkesin şartları farklıdır. Ayrıca bazı müşteriler revize olayını çok farklı algılıyor. bir tasarım çıktıktan sonra tasarım komple değişmez, ufak tefek revize işlemi yapılır. Onayına sunulur okeyler se teslim edilir.

Kendimce bir konu tasarım işini teslim ettiğimde müşteri 2 yıl sonra gelse de yazısını değiştiririm. Neden çünkü biliyoruz ki bu işlem senin en fazla 10 dakikanı alır.
10 dk için 1 müşteri kaybedeceğime. Gelen yazıları değiştirmek daha mantıklı bence yazılar hazır gelen yazıyı koplayıp yapıştırmak kaydetmek çok fazla zamanımı almaz, Çünkü o müşteri sana başka birisini de getirecek. başka zaman ihtiyacı olduğunda tekrar sana gelecek. Tabi bunları geniş düşünerek kendince kurallarını oluşturman gerecek.

Haklısın ama müşterinide üzmemeni tavsiye ederim.

iyi çalışmalar dilerim.
Fikirlerinizi ve gerçekleri söylediğiniz için herkese teşekkür ederim, umuyorum adalet yerini bulucak