Arkadaş belki ayda 300 tl lik ürün satıyor bunu bilemiyorum fakat maddi imkanlarının az olduğunu kendi ifade ediyor. Devlet ne kadar kazandığına bakmaz. Cebindekinden fazlasını isteyebilir.. Herkes canı istediğinde şirket kuramaz. Vergi borcunu ödeme oranlarına bakarsanız dikkatsizce kuranlarında sonu ortada.
Bir şirket kurduğunuzda bin küsür tl bağkur, 200 muhasebe aidatı takriben 100-150 lira civarı sadece damga vergileri var aylık. Şirket kurmak kolay 5 dk sürer açmak. Mesele bu masrafları karşılayabilmek. Arkadaşta bir çıkar yol arıyor.
Sana gelince muhterem kardeşim, ayda ne kadar kazandığını kaybettiğini bilemiyorum fakat az bir miktarsa en azından 3-4 bin tl kazanmıyorsan şirket açmanı tavsiye etmem. Devlet zarar ettin, kâr ettin demez senden alacağını alır.
Çevrende abin olur, amcan olur muhtemelen birisi esnaftır. Konuş durumunu anlat. Sana güvenebilecek birisi olsun. O arkadaş üzerinden gönder. Gönderdiğin ürünün kdv sini de isterse o kişiye ödersin. Giyim tarzı bir şey olsa ben sana yardımcı olurdum fakat kozmetik ürünleri bir seviye daha riskli diye düşünüyorum. O nedenle kefil olmam mümkün değil. Ama bu kadar iş yapıyorsan ve güvenilir biri isen elbet çevrende sana güvenen arkadaşlar vardır.
Eğer bu şekilde yaparsan ne bağkur çıkar ne muhasebe masrafları. Olurda işlerin ilerlerse o zaman şirketi düşünürsün.
Kolay gelsin.