Hocam elinizdeki miktar fazla bir şey değil ama çok az da değil. Benim nacizane tavsiyem kripto para hakkında bilginiz yokken (yorumlara verdiğiniz cevaplara istinaden) asla bu sektöre girmeyin. Kripto para sektörü çok riskli bir sektördür. Tüm paranızı olmayan bir şeye yatırarak bir nevi kumar oynamış olacaksınız. Tüm paranız bir anda bir hiçe dönüşebilir. Velevki şans eseri para kazandınız diyelim o zaman ise asla sevinmeyin. Çünkü siz bir şey başarmadınız, sadece kumar oynadınız ve kazandınız. Bunları dini açıdan yazmıyorum, kripto para borsası gerçekten bir kumar oyunu gibidir. İllaki alım yapmak istiyorsanızda, sizi sarsmayacak (100 tl gibi) bir miktarla alım yapın ama asla bu sektöre bel bağlamayın. Evet kripto para konusunda ciddi gelir elde edenler var ama onlarda oyunu kuralına göre oynamayı bilen balinalardır.
Şimdi kripto konusunu geçtiğimize göre faiz konusuna da değinmek istiyorum. İşin dini boyutunu direkt geçiyorum ve faize yatırılan paranın size asla gelir getirmeyeceğini söylemek istiyorum. Eğer hiçbir konuda en ufak bir bilginiz yoksa ancak o zaman paranızı faize yatırıp daha az zarar ederek parayı koruyabilirsiniz ancak bugün 9k tl biriktiren birisinin, ben para yönetimi konusunda da bilgisinin olduğunu düşünüyorum. Yani faizden uzak durun.
Şimdi bu iki konuya değindiğimize göre önümüze iki seçenek çıkıyor. 1. seçenek yatırım yaparak parayı korumak, 2. seçenek girişimci olarak parayı katlamak.
<< Yorum sandığımdan fazla vaktimi aldı, unutmazsam akşam devam edeceğim. >>
devamını sabırsızlıkla bekliyorum