BayramBey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar. müşterimin kapanan instagram hesabını aktif ettim kısa bir sürede. 400₺'ye anlaşmıştık. Bende önce işlem sonra ücret ile çalışan birisiyim. Hiç karşı tarafa güven vermekle uğraşmak istemedigim için. Velakin bu müşterim beni 1 haftadır oyalıyor kendisi bayan. "yarın ödeyeceğim, babamdan haber bekliyorum, babamdan para alacağım" vsvsvsvs. Bu bana ödeme yapmadığı zaman ben buna dava açsam "açabiliyorum bunu biliyorum eyvallah" velakin, Savcı bana "senin vergi levhan nerde?" gibi gibi şeyler sorar mı? Napılmalı bu aşama da? Az daha bekleyeceğim ödemem gelmedigi zaman gerekli kanıtlarım ile savcılığa gideceğim. Siz ne önerirsiniz? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Sonuç olarak fiyat belirlenmiş. Hesap aktif edilmiş. Açıldıktan sonra 400₺ ödemeni göndereceğim demiş. Tüm kanıtlarım hepsi herşeyiyle mevcut. Bu aşama da napılmalı önerilerinizi beklemekteyim.
Savcılığa başvuru yapabilirsiniz. Savcılık size vergi levhanızı sormaz. Sorsa da şikayetinizi etkileyecek bir unsur değil. Ancak sizin şikayetinizin savcılık tarafından değerlendirilmeyeceğini düşünüyorum. Çünkü müşteriniz ile aranızdaki mesele borç alacak ilişkisi olması nedeniyle hukuki ihtilaf boyutunda kalabilir. Bu yüzden alacağınızın tahsili için yetkili hukuk mahkemelerine dava açmanız gerekir. Elinizde delilleriniz var ise mesajlaşmalar, ses kayıtları vb. gibi dava lehinize sonuçlanabilir. Ancak mahkemeye dava açmak içinde alacak tutara yakın bir miktar harç vb ödeme yapmanız gerekecek. Tabi bu ödemeyi mahkemeyi kazandığınız taakdirde karşı taraftan alabilirsiniz. Yine de bir avukat ile görüşmeniz yararlı olur.