wezby adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
TR adsense olursa, siten UK hizmet verse de senin hakkettiğin tbm o günkü kurdan TL olarak hesabına eklenir. Hesabın UK adsense olursa tbmden elde ettiğin gelir GBP olarak eklenir.
Yani döviz kazanırsın o günün kurundan çevrilmez.
Örneğin: Reklam veren max tbm 1GBP yaptı diyelim. Senin siteden o reklama tıklandı ve max TBM aldın. Eğer hesabın TR ise 1x9,79 = 9,79 TL olarak tahmini kazanç yansır. Ancak hesabın UK ise 1GBP olarak tahmini kazanca yansır.
Google yerelleştirme politikası bu. Bulunduğun ülkenin geçerli para biriminde sana ödeme yapıyor. GBP olarak hesabına eklenen parayı payoneer gibi yada başka digital cüzdanlara aktarırsın hesabında doviz yatırımı olmuş olarak.GBP - TL paritesine bağlı olarak sana uygun olduğu ve kazançlı olacağını düşündüğün zamanda bozdursun.
Diğer bir tarafı ise, eğer şirketin var ise, mobile ve yazılım sektöründe ihracat & döviz kazanımlarında vergi indirimi var. Bu tarz şeylerden faydalanabiliyorsun. Bu gelir senin hesabına döviz olarak geldiği için diyebiliyorsun ben yurtdışına iş yapıyorum diye.
Yada ben parayı aklayacağım dersen döviz ile Tether coin alırsın. Dolar endeksli güvenli limandır.
Güzel açıklama için teşekkür ederim.