Merhaba, özellikle denediğim ve başarılı olan bir konudan bahsedeceğim: Single Board Computerlar

Single board computerlar arasında Raspberry parlayan bir yıldız. Ben Raspberry Pi 4 2GB ram modelini kullanıyorum. Cihazıma Raspbian yerine Ubuntu işletim sistemi yükledim. Raspberry'nin işlemcisi küçük görülse de performansı şaşırtıcı derecede iyi. Son zamanlarda Raspberry 8GB ramli modeli ve Raspberry cluster sistemleri popülerliğini koruyor.

Raspberry ile tanışana kadar Discord bot ve bazı diğer önemli otomasyon işlerim için uzak sunucu kiralıyordum.

Gerçekten bir uzaktan sunucu hizmetine ihtiyacım var mıydı? CEVAP: HAYIR

Şöyle bir gerçek var: evlerimize çoktan fiber geldi, hızlarımız arttı. Ben yüksek upload hızına sahibim.
Raspberry'i neden bu işlerim için kullanmayayım diyerek denemek için taktım. Şu anda cihazım 7/24 çalışıyor. 3 ayrı porttan 3 process yayın yapıyor ayrıca arkada otomasyon işleri ve bot da çalışıyor. Hiçbir problem yaşamadım. Elektrik harcaması da çok çok az.

Kısacası önceden aynı işi yapmak için çok daha yüksek paralar veriyordum. Şu anda elimin altında sunucum var. İstediğim zaman yedekliyorum ve istediğim müdahale edebiliyorum.
Daha da ötesini söyleyeyim: Ngrok gibi hizmetler sayesinde ip adresinizi maskeleyerek evinizden bütün dünyaya güvenli olarak website ve hizmet sunmanız mümkün.

Çok ciddi işlemci performansı gerektiren işler yapmıyorsanız Raspberry Pi 4'ü düşünmelisiniz. İşlerinize hem ucuz hem de çok pratik bir çözüm olabilir.