ajans360 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
AF Metodunu Live mode yaparsanız ve diyaframı fazla açmazsanız işinize yarayabilir, ama yine de çok hızlı mesafe değiştirilen ve netlik gereken sahnelerde AF hızı yetmeyebilir cihazın.
Seg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kameranızı manuel fokus yerine otomatik fokusa geçirin bir nebze çözmüş olursunuz. Burada makinenizin AF (Auto Focus) performansı da önemli tabii.
Ayrıca kalıcı çözüm için diyafram (f) 'ne olduğunu detaylıca öğrenmeniz lazım.

Şu görsel diyafram konusunda size bilgi verir;
KutlayUSTA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
videoda da bu modun sadece fotoğrafta kullanılabileceği videoda deklanşöre basmadan kullanılamayacağı belirtilmiş hocam ki bahsi geçen netleme -yüz tanıma vs- fotoğraf modunda dahi bu makinede çok iyi çalışmıyor
HostWrite adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Diyafram değerini yüksek tutmalısınız hocam
dursunyartasi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teşekkürler hocam yardımcı olabilmesi adına paylaşmıştım . Bir kullanıcı olarak sizin deneyimleriniz daha doğrudur
Selamlar,

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. İki gündür araştırıyorum ama bu yazdıklarınızla birlikte birkaç yöntem daha denedim ama istediğim sonucu bir türlü alamıyorum. Diyaframdan bahsediliyor da, bu cihazda kamera kayıt moduna geldiğim zaman ya da ayarlarda diyafram olayı yok, sadece fotoğraflarda diyafram ayarları var. Bir türlü çıkamadım işin içinden.

R10+'ladım herkesi.