Hocam 0,01 e çekince 200 tık almazsın reklam hiç görünmez. Buda reklamı kapatmakla eşdeğerdir ve tbm değiştiği için google yeniden öğrenme ye girer 4 gün ordan kaybedersiniz.
İkinci kez reklam gösterimi ve 3 tıklamadan sonra gözükmesin olayıda Google Analytics kitleleri oluşturup adwords dan hariç tutularak yapılır bununda pek bir faydası yok, ürün yada hizmet alacak adam 10 kere tıklayıp sonunda alabiliyor.
Clickcease tarzı sitelerde tıklamayı alıp siteye giriş yapıldıktan sonra o ip yi engellediği için zaten para harcanmış oluyor, diğer tıklar yeni iplerden geldiğinden dolayı clickcease nin faydası olmuyor. 5000 tl bakiye bitiren saldırıda clickcease 5 tl tasarruf ettirdi. Kendi manuel takibimiz %90 tasarruf ettirdi.
Uzun lafın kısası iplerin girişlerin konumların tv de dizi izler gibi sunucu load ı izler gibi izlenip anlık müdahale edilmesi gerekiyor. bunada harcayacak zaman yok. Hayat ilerliyorken buna zaman harcamak asosyellik yaratır. Bunu adwords hizmeti almak isteyenlere anlatamazsın. Bu takibi ve müdahaleyi bilen adamda aylık 30.000 tl maaşdan aşağı çalışmaz, bu maaşı verecek adamda tr de yok. Millet hala 200 tl ye web sitesi yaparmısınız kafasında
Adwords daki sahte tıklama olayını google kendisi bilerek çözmemişken, başkalarının otomatik yazılımla çözmesi imkansızdır.
Saldırılardan şikayetçiyseniz facebook ve instagram reklamlarına yönelin orada saldırı olmuyor. İlla adwords reklamı vereceğim diyorsanız da saldırılara katlanmaktan başka yapacak bişey yok.
Evet 1 kuruş a çekince reklam durmasi gerekiyor. Duruyorda zaten. Saldırı linklerini onceden depolayip tiklatanlarla da karşılaştık. Bunu da raporlar yarı capda çok net görüyoruz. 50 gösterim 300 tıklama gostermesinin sebebi bu. Ort maliyet 5 krs altinda oluyor. Manüel tüm yada gelistirilmisde yapılır sadece. Diğerleri için uygun değil. Durdurma yöntemi de kullanılır ancak google sen ne kadar durdurursan durdur tıklama geliyorsa ki işleme alır. Para harcatmamak için en ideali bu.
Ip engellemenin hizmet sektörü için kesinlikle faydası var. En azında bos beleş rakipler laf olsun diye tıklaamıyor. Çünkü göremiyor. Müşteri ise bir kere yada iki kere sana geldiyse ve hizmet almadıysa bence bir daha gelmesine gerek yok. Analitik falan çözüm olmaz.
Saldirilanlarin sabit kullandıkları ip leri de unutmayın. Loop da birkac gunde bir deniyorlar. Bunlar için kesin çözüm oluyor. Ama blok değil direkt ip eklenmeli.yoksa trafik kaybedersiniz. Kendi sistemimi test etmek icin Clickcase de yarim saat aktif ettim. 5 dk da 100 tik geldi normal müşteri dediler.

bende senin deyip hemen kaldirdim.
Urun satıyorsanız bir şey diyemem ama hizmet sektörü için google vb kullanmak zorundayız. Öyle ben google kullanmıyorum diye adam sevmediği için değil kullanamadığı için başaramadığı için kullanmıyordur.
Google un yapmadığını yapmaya çalışmıyoruz. saldırmak için değil saldırı engellemek için yıllardır cabaliyoruz.12 yildir adwords api ile uğraşıyorum. Tr de standart api erişimi olan nadir kişilerdenim. Hiç bir şey %100 olamaz ancak artık çok yakınım. Çünkü 10.un üzerinde başarılı olduğumuz müşteri deneyimimiz oldu 2 ay içinde.
Sizin bu yazdıklarınızda reklam verenleri değil saldırı için çözüm arayanlari motive eder. Yani sektörde tekellesmek isteyen başkalarının hakkını yemeye alışmış dükkan kapattiran kişileri.
Ben her gün bu insanlarla görüşüyorum. O nedenle ıyi anlıyorum.