webtem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,
Öncelikle geçmiş olsun. Diğer arkadaşların bahsettiği gibi sahte tıklama engelleme işi sadece ip bloklama yada danışman ile çalışarak kolayca çözülebilecek bir konu değildir.ip engelleme tabiki iş görür ama çoğu saldırı yöntemi tamamen farklı iplerden yapılmaktadır. Siz ipleri tespit ettim, adwords de ip leri engelledim diyene kadar zaten saldırı bitmiş oluyor Bugün böyle geçti ip leri de ekledik yarın a rahatız artık diyorsunuz. Ancak yine tamamen farklı ip lerden saldırı geliyor. Hayaller yavaş yavaş kanatlanıyor. İp engelleme kesinlikle ana çözümlerden biri ancak bu iş manuel yapılacak bir konu değildir. Tıklama ile birlikte otomatik eklenmesi gerekiyor. Yıllardır bu konu ile uğraşan biri olarak tecrübelerimi paylaşıyorum yani okuduklarımı değil.
Son geldiğimiz nokta da clickase vb çözümleri denedikten sonra kendi tool umuzu geliştirdik, şuan anlık bulk saldırılarda tbm yi 1 kuruşa çekiyoruz, s saldırı sonrası eski haline otomatik geliyor. Yani 200 x 5 tl yerine 200 x 0,01tl ödeyerek 998 liralık bir saldırı engellemiş oluyoruz. Ayrıca tıklama ile birlikte ip engelleme otomatik yapılıyor. bazı sektörlerde ikinci kez reklam gösterimine izin vermiyoruz. bazende 2 yada 3 tıklamadan sonra reklam gözükmesin diyebiliyoruz. bu konu da bilgi aktardığım kişilerle saatlerce konuştuğumu hatırlıyorum. inanın yüzeysel çözülecek bir konu değil.
Hocam 0,01 e çekince 200 tık almazsın reklam hiç görünmez. Buda reklamı kapatmakla eşdeğerdir ve tbm değiştiği için google yeniden öğrenme ye girer 4 gün ordan kaybedersiniz.

İkinci kez reklam gösterimi ve 3 tıklamadan sonra gözükmesin olayıda Google Analytics kitleleri oluşturup adwords dan hariç tutularak yapılır bununda pek bir faydası yok, ürün yada hizmet alacak adam 10 kere tıklayıp sonunda alabiliyor.

Clickcease tarzı sitelerde tıklamayı alıp siteye giriş yapıldıktan sonra o ip yi engellediği için zaten para harcanmış oluyor, diğer tıklar yeni iplerden geldiğinden dolayı clickcease nin faydası olmuyor. 5000 tl bakiye bitiren saldırıda clickcease 5 tl tasarruf ettirdi. Kendi manuel takibimiz %90 tasarruf ettirdi.

Uzun lafın kısası iplerin girişlerin konumların tv de dizi izler gibi sunucu load ı izler gibi izlenip anlık müdahale edilmesi gerekiyor. bunada harcayacak zaman yok. Hayat ilerliyorken buna zaman harcamak asosyellik yaratır. Bunu adwords hizmeti almak isteyenlere anlatamazsın. Bu takibi ve müdahaleyi bilen adamda aylık 30.000 tl maaşdan aşağı çalışmaz, bu maaşı verecek adamda tr de yok. Millet hala 200 tl ye web sitesi yaparmısınız kafasında

Adwords daki sahte tıklama olayını google kendisi bilerek çözmemişken, başkalarının otomatik yazılımla çözmesi imkansızdır.

Saldırılardan şikayetçiyseniz facebook ve instagram reklamlarına yönelin orada saldırı olmuyor. İlla adwords reklamı vereceğim diyorsanız da saldırılara katlanmaktan başka yapacak bişey yok.