Flutter'a bakmanı öneririm.
Android ve IOS farklı biraz evet ama dart&flutter ile aynı anda cross platform geliştiriclik yapabilirsiniz. yani; dart kodunu android/ios/web uyumlu bir mobil uygulama haline getirebilirsin demek oluyor. sana önerim flutter önereceğim kaynak ise;
dart.dev (&
flutter.dev ) ve
https://www.udemy.com/course/sifirda...ps-development
dipnot: ben sadece android gelişireceğim diyenler için Java'da Kasım Adalan ve Emre Altunbilek önermekteyim. Xamarin ve Kotlin için de Atıl Samancıoğlunun kursu vardı sanırım yine incelenebilir.
Türkçe kaynak bilgim yok fakat bu alanda uzmanlaşmış olanları eğitimlerini alabilirsin. Udemy'de çok fazla eğitimci gözüken d-landırıcı var. Konu hakkında bildikleri 2 satırlık şey fakat başka yerlerden ezber yapıp video çekip bir de ücretsiz yapıp herkesin almalarını sağlıyorlar. Sonra da bakıyorsunuz çok iyi satışlar yapmış gibi gözüküyor ama halbuki eğitim tamamen çöp. Udemy Türkçe kategorisinde çok fazla var böyleleri. O yüzden dediğim gibi bu alanda uzmanlaşmış ve tecrübeli kişilerin eğitimlerini inceleyin.
Tavsiyeniz ve öneriniz için çok teşekkür ederim dediklerinize bakıp bir araştırma yapacağım benim gibi nerden başlayacağını bilmeyenler için iyi bir konu olduğunu düşünüyorum.