Merhabalar,
Öncelikle geçmiş olsun. Diğer arkadaşların bahsettiği gibi sahte tıklama engelleme işi sadece ip bloklama yada danışman ile çalışarak kolayca çözülebilecek bir konu değildir.ip engelleme tabiki iş görür ama çoğu saldırı yöntemi tamamen farklı iplerden yapılmaktadır. Siz ipleri tespit ettim, adwords de ip leri engelledim diyene kadar zaten saldırı bitmiş oluyor

Bugün böyle geçti ip leri de ekledik yarın a rahatız artık diyorsunuz. Ancak yine tamamen farklı ip lerden saldırı geliyor. Hayaller yavaş yavaş kanatlanıyor. İp engelleme kesinlikle ana çözümlerden biri ancak bu iş manuel yapılacak bir konu değildir. Tıklama ile birlikte otomatik eklenmesi gerekiyor. Yıllardır bu konu ile uğraşan biri olarak tecrübelerimi paylaşıyorum yani okuduklarımı değil.
Son geldiğimiz nokta da clickase vb çözümleri denedikten sonra kendi tool umuzu geliştirdik, şuan anlık bulk saldırılarda tbm yi 1 kuruşa çekiyoruz, s saldırı sonrası eski haline otomatik geliyor. Yani 200 x 5 tl yerine 200 x 0,01tl ödeyerek 998 liralık bir saldırı engellemiş oluyoruz. Ayrıca tıklama ile birlikte ip engelleme otomatik yapılıyor. bazı sektörlerde ikinci kez reklam gösterimine izin vermiyoruz. bazende 2 yada 3 tıklamadan sonra reklam gözükmesin diyebiliyoruz. bu konu da bilgi aktardığım kişilerle saatlerce konuştuğumu hatırlıyorum. inanın yüzeysel çözülecek bir konu değil.