mtrkmn61 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam arkadaşlar, yeri burası mı bilmiyorum ama bi konuda aşırı sorun yaşıyor ve bu sorun canımı sıkıyor.
Şöyle ki: Yazılım ile ilgileniyorum ( ios-swift ) Temel düzeyde de bilgim var. Ancak tek başıma olduğum için ve tabiri caizse en küçük bir sorunda yapamadığım zaman motivasyonum düşüyor ve belkide o yüzden günlerce yazılıma bakmaktan kaçıyorum. Ancak bi yandan da bu işi istediğimi düşünüyor ve biliyorum.
Sizler motivasyonunuzu nasıl sağlıyorsunuz, neler yapıyorsunuz ?
ingilizce de zayıf olduğu için sanki her şey arap saçı halşne dönüşüyor gibi oluyor.

Önerileriniz nedir ?
Yazilim konusunda değil de mesela ben site yaparken wordpress de çoğu sorunla karşılaşıyorum pes etmiyorum geliyorum konu açıyorum araştırıyorum bulamadigim da oluyor sorunun cevabini sonra kurcalaya kurcalaya hallediyorum kendi başıma. Sıkılmamak daralmamak için de bu işi eğlence haline getiriyorum sanki müşterim bana iş vermiş o işi en iyi şekilde teslim edecekmisim gibi davranıyorum. Yada kendi kendimi avutuyorum bu kadar uğraştığına değecek guzel yerlere gelecek diyorum böyle düşüne düşüne devam ettirmeye yilmamaya çalışıyorum. Bi dene istersen kendi kendine iş vermeyi