kamuhuzuru adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam kimseyi yanlış yönlendirmeyin, doktorlar kullanın diyorlarsa kullanmalı insanlar. evet bazı durumlarda (!) yan etkileri var ancak yıllardır kullanılan bir ilaç sonuçta. sonuç olarak kendinizi türk hekimlerine emanet edin
Ben de işkembeden sallamıyorum herhalde.

https://www.milliyet.com.tr/gundem/d...iriyor-6220354

Dünya Sağlık Örgütü'nün bile ölüm riskini artırdığı için askıya aldığı bir ilaç dağıtılıyor.

COVID-19 tedavisinde hidroksiklorokin ve klorokin içeren sıtma ilacı kullanılmasının etkili olup olmadığı tartışma yaratıyordu. Yapılan bir araştırma bu ilaçların ölüm riskini yüzde 45 artırdığı sonucuna vardı.

https://covid19.tabipacademy.com/202...ar-veriyor-mu/

Önemli gelişme: FDA, hidroksiklorokin ve klorokinin COVID-19 tedavisinde acil kullanım iznini iptal etti!

15 Haziran 2020'de FDA, daha önce verdiği bir izni iptal etti. Artık hidroksiklorokin ve klorokin, klinik araştırmalar dışında COVID-19 tedavisinde ABD'de kullanılamayacak. Buna gerekçe olarak, şimdiye kadar sonuçlanan bilimsel araştırmalarda bu iki ilacın, COVID-19 tedavisinde etkili olmaması ve ciddi yan etkilere yol açması olarak gösterildi.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın. Doktor demek her şeyi bildiği anlamına gelmiyor. O kadar kolaylaştı ki doktorluk. Yaptır testleri, çektir röntgeni, ver ilacı tamamdır. Kaç doktor acaba oturup hastanın hikayesini dinliyor? Sonra deniliyor ki doktor başına hasta sayısı artıyor. Neden acaba? Hastaneye gidenlere sorun bakalım kaçta kaçı aynı rahatsızlıktan dolayı tekrar hastaneye başvuruyor? Hastaya biraz daha zaman ayrılıp dinlense belki tekrar başka doktora gitmeyecek. Böylece yoğunluk azalacak.

Birde her şey ilaç verip göndermekle olmuyor. Çocukluğumu ben hastane köşelerinde geçirdim. Sağlık karnesi 18'ime gelmeden bitmişti. Bir türlü hiç bir doktor midemin ekşidiğini, reflümün olduğunu bilemedi. Torbalarca ilaç yazıldı nafile. En son tanıdık bir doktor ilaçlı röntgen çekince anladı. Ezcaneden reçetesiz alınan gaviscon plus şurubunu 2 şişe bitirdim sorun ortadan kalktı. Senelerce boşa hastanelerde süründüm, boş yere ilaç içtim.

Ha şu anda covid ile mücadele eden kendini riske atan hekimlere diyeceğim yok.