1-) Şirket açmadan elbette vergi veremezsiniz.
2-) 3000 Lira için öncelikle ucuz bir muhasebeci bulup aylık 100 liraya muhasebeciyi halledebilirsiniz. Eğer ki kendinize ait bir mesken varsa stopaj ödemezsiniz ha yoksa oranın kirası örnek veriyorum ben evi gösteriyorum dediniz. Evinizin kirası ne kadar ise örnek1000 lira varsayalım 1000 liranın 200 lirası nı stopaj olarak ödersiniz (%20) ve bunu her 3 ayda bir ödersiniz yani her 3 ayda 600 lira stopaj ödersiniz. Bunu da aylık olarak düşünelik 200 lira ne etti şuana kadar 300 lira. Normal şartlarda bağkur min 950 lira fakat ilk 1 yıl 29 yaşından küçük olduğunuz için bağkurunuzu devlet ödeyecek. O yüzden ilk 1 yıl bu masrafınız yok ama sonrasında her ay 900 lira civarı daha bir masrafınız olacak ama ilk yıl böyle bir durum söz konusu değil dediğimgibi. Onun dışında %18 lik bir kdv yidevlete ödeyeceksiniz. Çünkü kazanç sağladığınız her parayı fatura etmelisiniz. Bu da 3000 liradan hesaplarsak yine 540 TL Eder. 3000 Lira kazandığınızı varsayarak söylüyorum her ay 540 lira da KDV ödersiniz. Birde her yıl sonu gelir vergisi ödemeniz lazım fakat o yıl sonunda kazanç bildirirseniz oluyor bu durum. Neyse zaten 29 yaşından küçük olduğunuz için belli bir limite kadar gelir vergisinden de 2 yıl muafsınız zaten. Yani şöyle kabaca bir hesap yapınca ilk yıl masrafınız şirket açılım masraflarını saymadansadece aylık masraftan bahsederek;540 + 100 + 200 olacaktır. Yalnız kiranızın ne kadar olduğu önemli 3000 liralık bir kira olursabu stopaj daha çok çıkacaktır.%20 den hesaplayın. Neyse ilk yıl böyle geçti gelecek yıl buna bir de bağkur eklenecek. Onda da 540+100+200+900 olacak kısacası her türlü kazancınız olacak. Ama tabi ki masraflarınız baya artacaktır.
3- YUKARIDA CEVAPLADIM.
4-)Şahıs şirketi açacağınız için masraf çıkmaz. kolayca kapanır borç yoksa .