Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Domain kategorisine çok yolunuz düşmüyor sanırım da adamın profiline girip bi baksaydınız bari ☺️
benim kimsenin profiline bakmaya ihtiyacım yok. ben 15 seneyi aşkındır bu işlerin içindeyim. sadece r10 üyeliğime bakarsan 11 senelik olduğunu göreceksin zaten. ha bide bu benim şahsi görüşümdür. herkesin fikri kendini bağlar. ama kimse kimsenin düşüncesine de saçma sapan diyemez. ayrıca ben domaini çöp değersiz vs demedim zaten.eskiye nazaran domainler artık çok önemsenmiyor dedim. önemseyen hiç mi yok ? tabiiki var ama önemsemeyen de çok fazla. şuan tüm projeler artık mobile göre yapılıyor.benim demek istediğim bu. ancak bundan 10 sene önce belki 10.000$ edecek domain şuan 5.000$ falan eder.rakamlar ve oranlar tamamen sallamasyon takılmayın,domainlerin eskisi kadar rağbet görmediğini söylemeye çalışıyorum. tabiki yine müşterisini bulduktan sonra belki 100k $ bile satarsın. orası çok ayrı bir konu. o yüzden bana gelip burda adamın profiline bak bilmem ne gibi şeyler söyleme. ben ezbere konuşmuyorum. piyasada ki gözlemlerime göre konuşuyorum. bir örnek vereyim mesela sana. martı projesini biliyorsundur heralde. elektrikli scooter uygulaması. şuan ortalama değeri 200 Milyon $ seviyelerinde olduğu söyleniyor. hangi domaini kullanıyorlar biliyor musun ? .tech. yani marti.tech adamların sitesi. noldu bu adamlar .tech kullanıyorlar diye çöp mü oldular? veya domainleri .tech diye app store veya google playde bunları listelemiyorlar mı ? kim biliyor bunların domainini ? yüzbinlerce müşterisi var. bu adamların müşterilerinden kaç tanesi mart.tech olarak biliyordur kendilerini? "marti" olarak biliniyorlar. marti.com, marti.net vs olsaydı da hiçbir artısı olmayacaktı. veya .tech diye herhangi bir dezavantajları da yok. bundan 15 sene önce sadece websitesi olarak hizmet verseydi bu adamlar .tech ile başarı elde edebilirler miydi? evet belki yine başarılı olurlardı çok daha zor olurdu. . bundan 15 sene önce sadece webde masa üstü bir site için konuşuyor olsaydık evet haklısın domainin o zaman değeri çok fazlaydı. kimse şuan zaten domainler çöp oldu hiçbir değeri yok demiyor. tabiiki adamın elinde .com varsa önce onu kullanır sonra .net yoksa alternatif bakar. bu konuda hemfikir olmayan yok zaten. ama tutupta bundan 15 sene öncesi ile kıyaslamayın domain değerini.

WebWon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Uygulama ve domaini karşılaştırmak, elma ile armutu karşılaştırmak gibi. İkisi çok farklı sektörler. Bu ikisini mukayese edemezsiniz.

"Elektrikli scooter kiralama artık çok kullanılıyor, arabaların değeri düştü" demek gibi bir şey arkadaşın dediği şey.
hocam sende oku yorumumu. söylediklerimde varsa yanlışlık buyur gel münazara edelim.