Gençlik yıllarımda bir çok doğu avrupa ve asya ülkelerinde bulunma şansım oldum. Doğu avrupa ülkelerindeki insanlarla kültürlerimizin bir çok ortak noktası var. Romenler, sırplar, arnavutlar ve makedonlar bizlerle çok iyi geçiniyor. Kazakistan'da kaldığım 1 yıl içerisinde Ruslar'dan gördüğüm dostluğu kimsede görmedim ancak kazakların bize sıcak bakmadığını da belirtmek isterim.
Irkçı olanları elbette var ama bu özellikle bize değil, herkese karşı takınılan bir tavır. İnsan ilişkilerindeki çıkar konusunda
@Neron; a katılıyorum. En ufak anlaşmazlıkta yabancı kimliğin hemen öne çıkıveriyor ama etrafındaki insanlar yeterince bilinçli ise bunun çok önemi yok zira bu kadar millette gördüğüm en temel ve ortak özellik ırkçılığa karşı olmaları.
Henüz yurtdışında yenisiniz ama durumunuzun zamanla çok değişeceğini sanmıyorum. Yaşadığınız ülkenin kültürünü öğrenin, adapte olun, dil öğrenmek elbette kaçınılmaz. Ne kadar iyi dil öğrenirseniz topluma karışmanız o kadar kolay oluyor. Ermenistan'daki hayatınızda mutluluk ve başarı dilerim.