@HOPE; sorularınızı cevapladım.
Mükemmel! Hayatınızı değiştirecek fırsatları yakalayabildiğiniz için kendinizle gurur duymalısınız.
Teşekkür ederim Tamamen Yaradanın bana bir lutfu..
Gelelim naçizane birkaç sorularıma;
1) Ne iş ile meşgulsünüz? (Kaç ay veya yıldır bu işi yapıyorsunuz?)
Sosyal medya yöneticiliği yapıyorum. Türkçe içerikler.
2) Mesleğiniz ile ilgili sertifika veya belgelere sahip misiniz? (Yoksa alaylı mısınız?)
Hayır sahip değilim.
3) Bu iş fırsatını nasıl yakaladınız, yani tüm bu süreç nasıl gerçekleşti? (Ermenistan'da bulunan bu firma sizi nasıl buldu? Daha önceden bu işin temelini oluşturabilecek bir bağlantınız var mıydı?)
Pandemi sürecinde bu işi uzaktan çalışarak elde ettim. Onların reklam konusunda bilgiye ihtiyacı vardı benimde bilgi birikimim var idi. Çalışmalarımı beğendiler ve iş teklifinde bulundular.
4) Vize vb. gibi işlemler nasıl gerçekleşti? (Şirket aracılığıyla kolaylıkla oturma ve çalışma iznini ne kadarlık bir süre kadar alabildiniz?)
Vize'yi e-vize olarak aldılar ve gelir gelmez gerekli başvuruları yaptılar kısa sürede oturma ve çalışma iznimi çıkarmış olurlar 1 ay içerisinde. henüz 10 gün oldu.
5) Ev kiraları ve diğer giderler Türkiye'ye kıyasla ne durumda?
Şehir merkezinde Erivanın pahalı bence.. 350 dolar ev kiram..
6) Günde kaç saat çalışıyorsunuz?
Günde 9 saat firada bulunuyorum. Bakın çalışıyorum demiyorum bulunuyorum.

Ofiste canım sıkıldığında kalkıp bi hava alayım çay içeyim sigara yakayım.. kahve içeyim vb vb bol bol vakit geçireyim asla ve asla laf etmiyorlar. Tabi farklı departmanlar böyle değil.
( EKLEME : asla tembellik yapmıyorum işimi yaptıktan sonra keyfimce ofiste takılıyorum.. Hatta ben ofiste durmayı okadar sevdimki yeri geliyor akşam 22:00 gibi çıktığım oluyor) ofiste yatacak yer olsa gitmem eve o derece.
7) Türkiye'deki iş ilanları gibi "Tasarımcı arıyoruz" deyipte size orada paspas veya çay servisi yaptırıyorlar mı?
Hayır ne iş konuştuysak aynı şekilde işimi yapıyorum. TR'deki gibi her işi yapacağın kafası yok. Hatta başka iş yaparsam yapma diye ikaz ediyor müdürüm devamlı.
8) Ve son olarak en tatlı sorum: Aylık ne kadar maaş alıyorsunuz?

Bereketi kaçar der annem hep.. o yüzden paylaşmak istemiyorum. Ama ülke değiştirmeme yetecek bir mebla.