Ben kendi markamı tescil ettirmeye çalıştım. İsmi Barb giyim üzerine bir marka. Farklı bir marka olan Barba Napoli itiraz ediyor ve Türk patent bunu ret ediyor ve bu marka tekrar itiraz ediyor tekrar ret ediyorlar tam böyle 3 defa ret ettiler bu markayı Türk patentte çalışan arkadaşlar. Fakat nasıl olduysa üst makama gidiyor ve benim markamı üst makam geri çevirip onaylamıyor. Türk patent tamamen bir saçmalık işgüzar dolu defalarca aramama rağmen neden ret edildi tek bir kelime bile söylemiyorlar. Buda böyle bir anı
Hocam deneyimlerinizi paylaştığınız için içten teşekkürlerimi sunuyorum, gerçekten çok teşekkürler. Geçmiş olsun ayrıca
kefirci .com ile kefircim .com arasında dünya kadar fark vardır. o yüzden kimse size marka davası açamaz. eğer ki KEFİRCİM adında bir marka var ve KEFİRCİ adında bir marka yoksa kimse size patent ile ilgili dava açamaz. ANCAK düşük bir ihtimalle siz KEFİRCİ için patente başvurduğunuzda ,olur ya.... KEFİRCİM markalı firma bunu 3 ay içerisinde görüp patent başvurusuna haklı sebeb ile itiraz eder,patent komitesi de itirazı haklı bulur ise o zaman siz marka alamazsınız. ama 90 günde kimse itiraz etmezse marka sizindir. yani KEFİRCİ için hem marka başvurusu yapabilir hemde .com alan adını satın alabilirsiniz.
BİR DİĞER İHTİMAL ! : bu tür içerikler gizli tutulması gereken şeylerdir. kefirci .com un boşta olduğunu belirtmişsiniz ve şuan domain cambazları bu alan adını çoktan kayıt etmiş yada etmeye hazırlanıyordur. aynı şekilde girişimci yada kefir satan birisi de bu patente başburucak yada işin takipçisi olacak , hatta sizi tanıyan birileri varsa sırf gıcıklık olsun diye 90 günde itiraz edecektir :-) en önemli yatırım,gizliliktir :-)
Hocam zaten kefir kelimesiyle alakalı yüzlerce marka patenti var neredeyse zart kefir zurt kefir r10 kefir bile var mesela

bu şekilde marka başvurusunu yapıp 3 ay bekleyeceğim o zaman... Tabi ki kefir örnek bir kelimeydi hocam konu bambaşka ama yine de beni tanıyanlardan sadece bir kişi biliyor o da sitenin kurulmasında yardımcı olacak arkadaşım, bir de marka başvurusu yaparken söylediğimiz kişiler bilecek

ha bir de backorder firmaları

Domaini alırsam r10'da konusunu açacağım çok teşekkürler bilgiler için. Eğer dediğiniz gibiyse tabi eğer ki kefirci .com ile kefircim .com arasında fark varsa ve kefircim .com sahibi bana düşmanlık etmezse

gerçi edebilir de bilemiyorum artık.
Yorumlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar gerçekten bir umutla bakalım inşallah deneyeceğiz bir yol.