TekinAdam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
devlet baba derki ;bu senin sorunun önce gelseydin alırdın
hocam farklı bir isimle kayıt edip .com'u oraya yönlendirseniz nasıl olur ?
hocam şark kurnazlığı gibi olup dava falan etmesinler devlet babaya karşı tabi ki boynumuz kıldan incedir ama adamın güzelim markayı mahvetmesine içim el vermiyor maalesef.

ac4601 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Domaini almak size pazar anlaminda guzel katki saglayacaktir.
Lakin tescil sahibi haklarini iyi biliyorsa size satis yaptirmaz.
Domain sizde kalsa dahi tedbir uygulatabilir.
Hocam domaini almak istiyorum fakat kesinlikle satış yapmazsam o domaini marka sahibine satamam, adamlar siteyi yapmaya üşenmiş bi de böyle bir siteyi almak istemezler.

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
burada yanıldığınız BÜYÜK BİR NOKTA var. marka patenti ile .com ' un alakası yoktur. markaları içerikler .com kullanmaz. com.tr kullanır.
yani siz şimdi gidip .com olan uzantıyı dilediğiniz markanın dilediğiniz şekilde alırsınız. marka size dava açsa bile sizden .com u alamaz. ANCAK sizde marka kaydedilmiş bir .com.tr yi alamazsınız.
yani .com free dir ve herkesçe kayıt ettirilebilinir.

eğer ki marka sahibi com.tr sahipliği yanı sıra .com'u da almak isterse o zaman size satış teklifi sunabilir yada siz ticaret adına onlara sunabilirsiniz.1 sene birşey olmaz gibi durum söz konusu değildir.
marka kayıt edildi mi 10 sene geçerlidir. 10 sene boyunca marka sahibi ilgili markanın .com.tr'sini almasa dahi 10 sene içerisinde hiçkimse alamaz.

diğer yandan .com'u herkes dilediği zaman alabilir

https://interaktifhizmetler.com fikrini paylaştı
Hocam marka ismi kefircim ben kefirci nokta com almak istiyorum marka başvurusu ile, kefirin genel bir isim olduğunu düşünüyorum bir içecek ismi sonuçta ben gidip kefircim nokta com.tr almak istemiyorum yani kefirci . com . tr alacağım eğer ki marka başvurusu yaparsam.