Merhabalar,
herkesin fikrini almak istiyorum, vereceğim örneklerden gidebilirsek çok memnun olurum.
Örneğin;
KEFİRCİM adlı bir marka başvurusu yapılmış, 2018'de başvurulmuş 2019'da TESCİL EDİLDİ yazmakta.
29 / 30 / 31 / 35 NICE sınıflarını tescillemiş.
2019'da kerifcim nokta com adresini kaydediyor, tür ticaret-hizmet olarak geçiyor ve sahibi bir şahıs yani isim soyisim mevcut.
kefirci nokta com adresi yakın zamanda düşüyor, ben de bunu backorder ile kaydetmek istemiştim, marka başvurusu ile com.tr sini de alayım dedim. Bir baktım ki böyle bir site var kefirci nokta com sitesiyle kefir satmak istiyorum fakat öbür kefircim nokta com sahibi rezalet bir site yapmış ve kefir için arayın gibi şeyler yazmış. Şimdi ben bunun marka başvursunu yapacağım zaman muhtemelen benzer sınıflardan hatta aynı sınıflardan başvuru yapacağım, kişinin benim başvuracağım markaya itiraz hakkı var mıdır ? marka başvurusu yapmadan domaini alsam .com olan kefircim nokta com domaini de ilk 2018'de kaydedilmiş şimdi de düşüyor ben de fırsat bilip almak ve markalaştırarak hizmete başlamak istiyorum, forumdan bir kaç konuya rastladım fakat benimkiyle benzerlikleri var, aynı durum olmadığından net bir yorum alamadım. Bilgisi olan var ise paylaşırsa durumun olabilirliğini sevinirim.
İyi geceler