Herkese selamlar

İhracat hakkında bazı bilgilere ihtiyacım var r10'da elbet bu işi yapan bilen birisi vardır diye konuyu açma gereği duydum.

Şuan elimde hali hazırda ürün, hiç birşey yok. Kendime ait şahıs firmam var daha önce ithalat yaptım ithalatı biliyorum ancak ihracat nasıl yapılır? işler nasıl ilerler bilmiyorum o yüzden bu işi yapan bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

İhracat yapmak için ihracat belgesi gibi bir şey var mı?
İthalat'ta ürünün hs koduyla vergisini öğrenip gümrükçüyle çekebiliyorum. İhracat'ta benden aşağıdaki faturaları istiyor. Ben bu faturaları matbaacıdan çıkartmam mı gerekiyor? yoksa bazı faturalar sadece bilgisayar üzerinden mi ilerliyor?
Dediğim gibi hali hazırda müşterim yok. İhracatın nasıl ilerlediğini öğrenip ona göre pazar araştırması yapmak istiyorum. (belirli ürün yelpazemde yok)

Resmi (yerli) Fatura (Domestic Invoice, Internal Invoice), Proforma Fatura (Proforma Invoice) ve Orijinal (Ticari) Fatura (Original Invoice, Commercial Invoice, Sales Invoice) ihracatçı tarafından, Navlun Faturası ise nakliyeci firma tarafından düzenlenen faturalardır.