Herkese iyi forumlar...

Ben lisans mezunuyum. Ancak malum hem pandemi süreci hem öncesindeki ekonomik durum nedeniyle iş bulamıyoruz. Bulduğumuz işlerde de köle gibi çalıştırmak istiyorlar. 2300 lira verip sabahtan akşama kadar çalıştırıyorlar. Bilenler bilir iş sürecinde psikolojik baskı fizyolojik zorlanmadan daha ağırdır. O yüzden uzun zamandır çalıştığım iştende psikolojik baskı sonucunda ayrıldım. Ancak bu süreçte aklıma yüksek lisans yapmak geldi. Ben iletişim mezunuyum. Sağlık ve savunma sanayi ve güvenlik konularına merakım var. Bu konuda araştırmalar yapıyor ve hatta savunma ve güvenlik konularında yazılarda yazıp içeriklerde oluşturdum.

Özel bir üniversitede güvenlik bilimleri alanında yüksek lisans yapıp akademik alanda kendimi geliştirebilir şansım yaver giderse ya akademisyen yada medya alanında güvenlik danışmanı vs olabilirim. Ancak özel üniversite olduğu için paralı yüksek lisans yapmak gerek. Bu noktada biraz maddi olarak zorlanacağım. Ve ikinci olarak ise reklamcılık ve marka iletişim yönetimi alanında yüksek lisans yapabilirim. İkincisinde özel sektörde iş alanı geniş. İki bölüm arasında gidip geliyorum.

Siz hangi bölümü önerirsiniz ve aramizds yüksek lisans mezunu varsa ne gibi önerileriniz vardır bu noktada ?