Merhabalar,
iOS ve Android için hazırlanmış olan ve PHP 5.6 kodlarıyla websitesinin API üzerinden erişim sağlanan uygulamam bulunmakta.
Son 1 aydır sitenin PHP versiyonunu değiştirmeme rağmen uygulamam açılmamakta ve aşağıdaki kodları error.log dosyasında görmekteyim.
PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_connect() in /home/*/public_html/api/db.php:8
.
db.php 8. satırdaki kod ise şu şekilde
$connect = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass) or die("Unable to Connect to '$dbhost'");
.
Biraz araştırma yaptığımda PHP 5.6'dan sonra mysql_connect ve bir çok kod yapısında değişiklik yapıldığını öğrendim. Ancak daha önceden çalışan uygulama neden bu şekilde hata vermeye ve çalışmamaya başlamıştır?
Sitenin PHP versiyonunu 4.4, 5.6, 7.1, 7.2, 7.3, inherit olarak değiştirip denedim ve olmadığını gördüm.
Durup dururken bozulmasının sebebi ve veritabanı bağlantısını sağlanamama sebebi nedir ?
Not: "mysql_connect" kod satırını "mysqli_connect()" olarak değiştiriyorum fakat bu sefer diğer değişen kod satırlarında hatalar alınıyor. Tek seferde değişiklik yapmadan halledebileceğim bir çözüm arıyorum. Yada API'yı yeniden kodlatmak kalıyor.