Kusura bakmayin da bombos sorular, bombos fikirler. Inancla ahlak arasinda mutlaka iliski var fakat bir insan inanmiyor diye ahlaksiz olacak diye bir kaide yok. Herhangi bir dine, inanca sahip olmadan da ahlak sahibi olabilir bir kimse.
"Ben sadece bir ömürlük dünyada ne kadar zevk ve keyif alırsam bu bana kardır diye düşünürüm."
Eee o da sizin igrenc zihniyetiniz n'apalim.
Siz inanmasaniz boyle olacaksiniz diye, su an inanmayan herkes boyle olmuyor. Insanlarin; ahlaki degerleri(size sasirtici gelse de) ve vicdanlari var.
Madem bomboş sorular o zaman neden ahlaklı olman gerekiyor. Sen sıradan bir hayvanla aynı şeyden var oldun o zaman seni ondan ayıran şey nedir. Sen farklı bir yaratılışla yaratılmadıysan neden hayvanlardan farklı olarak ahlaklı olman gerekiyor. Eğer biz bir yaratıcı tarafından var edilmediysek bizi var eden tesadüf bizi neden farklı kılsın. O zaman bizde doğanın verdiği kanunlara göre yaşamalıyız.
Sen ve böcek aynı şey tarafından var edildin ve farklıda kılınmadın. Sen ahlaklı olmayı neye dayandıracaksın bilimde,evrimde bunu yeri neresidir. Mantıklı açılması nedir.
Unutmadan ben dine inanmayanlar ahlaksız demedim onu kendin uydurmuş bulundun nenden ahlaklı olması gerekli onu sordum.