AB vatandaşı değilseniz, herhangi bir davetiye olsa dahi vize başvurusu yapacaksınız. Vizenizde o davetiye bir + olarak görünsede burda önemli olan vize şartlarını sağlamanız. Turist vizesiyle gittiğinizi varsayarsak vizeyi Almanya'ya almış olacaksınız almanya vizesiyle başka ülkeye gidiş hakkı kazanmazsınız. Ancak Schengen vizesi alırsanız işte ozaman Almanya'da Schengen bölgesinde diğer Schengen bölgesinde olan ülkelerde var ozaman hakkınız olur farklı ülkelere giriş. Pasaportu 6 aylık almayın olabildiğince en uzun süre alın pasaportunuzu ancak diyelim ki 6 aylık çıkardınız ve damgayı 6 aylık pasaportunuza geldi, Tr'ye döndüğünüzde 2. pasaportunuzu çıkarttığınızda o eski pasaportla yanınızda gezmeniz gerekecek herhangi bir seyahat için. Burda gerekecekten kastım diyelim schengen değilde başka ülkeye başvurucaksınız pasaportunuzu istenicek ve eski pasaportunuzda diyelim 3-5 ülke damgası var bunları orda göstermeniz avantaj bu sizin gezdiğinizin net kanıtı. Yani iki pasaportla geziceksiniz biri aktif diğeri eski. Sistemde bu gözüküyor olsada uçaktan indiğinizde vize görevlisi sizi çektiğinde pat diye çıkarıp gösterme şansınız olacak 1, 2 başka bir ülke vize görüşmesinde pat diye çıkarıp işte almanyaya gittimş x ülkeye gittim diyerek vize alma ihtimalini arttırma şansınız olacak.
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim eline sağlık hocam peki benim davetiye ile almanyaya net giriş hakkım var mı? kredi notum 1500+ borcum yok.