Davete icabet etmek gerekir.
Spam skoru DA - PA değerleri ile ters orantılı olarak faaliyet gösterdiğinden, spam skoru yüksek iken DA ve PA değerleri kolay kolay yükselmez. Tabi başlı başına alan adının alınmamasına sebep değildir çünkü sabit kalan veya sürekli yükselen bir değer değil, yani düşebilir. Spam skorunun %50'den fazla olması, Google'dan banlanması ihtimalini doğurabilir.
Spam skorunu düşürmek için gelen zararlı linkleri tespit edip engellemek gerekir. Bunun için MOZ'un backlink sorgulama aracını kullanıp linkleri tespit edip bağlantıları doğrudan reddedebilirsiniz.
Hemen çabucak düşecek bir olay değil ancak 1 ayda istenen seviyeye geleceğini düşünüyorum.
Aşağıda ki tabloda tehlike durumuna ilişkin veriler ele alınmış. 0-4 arası düşük riskli, 5 - 7 arası orta riskli 8 - 17 arası ise yüksek riskli olarak belirtilmiş.
Son olarak alan adını alıp almama konusuna gelince, sırf değerleri yüksek olduğu için almak istiyorsanız (ki buna değecek kadar yüksek değil) bence gerek yok ama gerçekten aradığınız, takip ettiğiniz bir alan adıysa, proje yapacaksanız, ilk başta direkt veya referanslar ile hit çekme olasılığınız varsa ve uğraştığınıza değecekse bence alın.
Naçizane fikirlerimi sundum, bildiğim kadarıyla paylaştım. Hayırlısı olsun.
@MAJER; hocam selamlar.