Ekonomi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Faize girdiği için bulaşma derim.
lviii adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bu bir tavsiye değildir şimdiden belirteyim. Sadece kardeşin olarak söylüyorum faizden uzak dur Paran helalse haram katma. Haram ise yine daha fazla haram katma
Diğer arkadaşların hassasiyetini anlıyorum bu borsa veya bir yatırım aracı olarak görülmemeli çünkü içerisinde risk yok gibi görünüyor. Zaten risk olmadığı kazanç oranlar çok ama çok düşük.
Örneğin Boşta duran 10 Bin TL faiz oranlarıyla nema transferine alınıyor ve 1-2 TL getirisi oluyor. Üstelik bu 10 bin tl bir yere bağlı olmuyor ve bakiyede herhangi bir değişiklik sağlanmıyor. Yine örneğin boşta duran 10 bin tl nın 7 bin tl si nema transfer olarak son haraketlerde görünüyor. Ama bir saat sonra 10 BinTL'yi çekebiliyorsun diye sonuçlar çıktı (araştırmalarım sonucu) Diğer olayı da din veya başka nedenler. Herkesin dinene saygı duyuyorum herkesin görüşü farklıdır. Başta söylediklerimi bunu bir borsa veya şans oyunu ya da yatırım sananlar için idi.

English adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Paran gün geçtikçe değer kaybına uğruyor, alım gücün düşüyor. Alım gücünün düşüşünü en aza indirgemek adına faize koyun.
Evet mantık olarak değer kaybının en azana indiriyor lakin kazanç oranları çok düşük sanırım. Bir de bu günlük idi değil mi ? zaten kazançları çok düşük.

revios adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Faiz deniyor işte buna nemaladırma ne hahaha banka senin paranı kredi olarak veriyor seninde paranı kullandığı için sana faiz ödüyor. 0 riskli bir işlemdir.
Aynen öyle ama sanırmı mantıksız çünkü sanırım 5 bin tl de krş olarak kazanç sağlıyor.

Rayjon32 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eğer bu faiz gelirini düşünüyorsanız, paranızı direkt olarak vadeli mevduatta tutun güzel oranlar alabilirsiniz %12-13 civarında şu an için.
Evet daha mantıklı gibi duruyor. Teşekkürler.

Herkese teşekkür ederim.