Palria adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu tür grafik tasarım işleri çok ulaşılabilir oldu bunda en büyük suçlu ADOBE firmasıdır herkesin sanat yapabileceğini düşünerek eğitimleri artırdı programları basitleştirdi vs.. bu noktada gerçekten bu işlere emek vermiş insanlar daha da daralmış oldu. çünkü bir işi herkes yapıyorsa değeri düşüyordur bu noktada o işin ustaları gerçekten hakkını alacak adamlar neden o işle uğraşsınlar ki ? bir alternatif mesleğe yönelme durumu bile olabiliyor. ama yukarıda bir arkadaşın dediği gibi kendine güvenmek gerekiyor. şöyle bir örnek vereyim 1 hafta önce bir balıkçı logo isteyerek bana ulaştı bir eskizi var işte böyle bir şey çizilecek ben bunu her yerde kullanacağım daha önce 10 kişiyle çalıştım kimse estetik bir şey çıkartamadı artık kafayı yiyeceğim dedi. bana yapabilir misin dedi, dedim deneyelim bir şeyler çizdim ve adam bayıldı 10 grafikerden daha iyi iş çıkaran bir kişi belki o 10'lunun kazanacağı parayı tek seferde aldı. yani demem o ki çoğunluğun yarattığı bu ölü piyasada gerçek talepleri olan müşteriler her zaman olacaktır onları bulmamız bizim son şansımız aksi taktirde ucuz miktarlara saçma sapan işlerle uğraşmak durumunda kalırız.. yada daha iyisi yurt dışı..
aynen öyle umarım bize hitap eden yada bizim hitap edebileceğimiz müşterilere ulaşırız