mehmetography adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar 5 yıldır videographerlık yapıyorum. Bir süredir freelance olarak çalışıyorum. Ekipmanlarım sony a7s2 ve dji ronin-s(Piyasa değeri ortalama 13.000tl). Ama bir türlü teklif verdiğim kişilerden geri dönüş alamıyorum. Fiyatlar yüksek geliyor. Ama şöyle bir durum söz konusu bir düğün çekimi için armuttan ilan verilmiş dedim teklif vereyim hemen. En basitinden gelin çıkartması, konvoyu ve damat evinde çekimi normalde freelance 500 tl piyasası ama ben dedim işi alayım armuttan gelmiş ucuza yaptırmak istiyor hem hemde benim paraya ihtiyacım var, 300 tl olsun dedim, bana "-hmm, şey tamam ben size dönüş yaparım" diyerek kapattı. Onu geçtim bionlukta video düzenlemesi ihtiyacım var diyerek ilan çıkmış, detayları sordum vs. vs. ardından yine fiyat teklifi verdim yine aynı şekilde çok geldi fiyat alıcı yine gitti. Ardından bir baktım birisi 2d animasyon için ilan çıkmış, "-uygun fiyata 2d animasyon yaptırmak istiyorum, bütçem kısıtlı örnek video şu şekilde diyerek 50 tl fiyat vermiş" 50 tl ya 2d animasyona 12 kişi teklif vermiş Allah aşkına ya 2d animasyon bu hem bilgisayarınızı hem sizi aşırı yoracak bir şey el insaf artık arkadaşlar. 14-18 yaş aralığındaki lise öğrencisi olarak bilinen arkadaşlar bunu bu fiyata yapıyorlar biliyorum çünkü 10-20 tl ya logo yapıp 50 tl ya animasyon yaparak aynı günü bile kurtaramazsınız çünkü. 14-18 yaş aralığını küçümsemiyorum çok güzel işler yapanlarda var ama bu fiyatlara bunlar olmaz artık bir durun. Her şeyin bir fiyatı bir bedeli vardır. Heleki şu dönemde gidip hiçbir şey alıyoruz marketten, bakkaldan 50-100 tl gidiyor, alıcılarda düşük fiyat peşinde koşarlarsa kalitesiz içeriklere ulaşacaktır, satıcılarda düşük fiyat çekmesinler işini kalitesizleştirmektir bu. Hadi fatura kesmiyorsunuz anladım ama internet, elektrik, su ,kira gibi giderleriniz de mi yok? hadi hiçbirisi yok ailenizle kalıyorsunuz diyelim. Ya ekipmanınızı en güncelini alın, dronun en iyisini alın, ışık setlerinin en iyisini alın ya hedefleriniz olsun günü kurtardım bugünü kapattım kafasıyla olmaz. Böyle pandemi dönemlerini düşünün onun daha kötülerini yaşayacağız ileride, bi kenarda paranız olması için bile bu paralara çalışmayın artık yeter.
dil bilip bu ülkeden gitmek lazım. yaptığınız işi avrupada yada amerikada çok güzel paralara yapabilirsiniz.