hocam bende benzer durumlardan müzdarip olarak söylüyorum ki TELİF HAKKI almadınız ise hiçbir yaptırımı yok. yani o yazıyı, yani sizin sitenizdeki yazının size ait olduğu nereden belii ? gibi sorula rçıkıyor karşınıza.
ille de telif hakkı derken patent de düşünebilirsiniz.artık öyle bi noktaya geldik ki kelimesi kelimesine notere onaylatmak durumunda kalıyoruz gibi birşey...
herşeyin ötesinde adsense gelirleri tabiki bir olgu ancak yasada şöyle bir durum var : örneğin siz firma logonuzda sarı ve lacivert renklerini kullanmak istiyorsunuz. siz bu durumda fenerbahçeden izin mi almanız gerekli ? ilk olarak o renkleri onlar aldı diye herşeyin telif hakkı onlarda mı oluyor. Türkçe de 29 harf var ve bu harflerle trilyonlarca sınırısız kombinasyonlu kelimeler ile içerik üretilebilir.
DMCA diye bir sistem var ama o kadar da ümitlenmeyin...adamlar scriptlerde ioncube leri kırıp kod değişikliği yapıp kullanıyorlar.yani burada keskin sirke olma durumundasınız
şu saatten sonra ilgili site iletişime geçerse sitenizden alıntı yapıldığını,linkinizi yazıya gömmesini talep edebilirsiniz.
diğer yandan dava açarsanız,açan kişi siz olduğunuz için dosya masrafları vs , tutarsanız avukat masrafı vs size çıkacak. bu tür davalar uzar da uzar. sonrasında içeriği kopyalayan kişi başka kanıtla çıkar yada tamam kaldırdım bi daha yapmıaycam dedi mi serbest...sizde ödediğiniz masraf ve stresinizle kalırsınız.
koskoca envato theme bile bu durumla başa çıkamıyor ve inanmıyorum ki biz başa çıkalım ve bugüne kadar kopya içerik yüzünden hiçbiryerde ceza alanı görmedim.
en fazla yapabileceğin içeriğin google a kayıt tarihidir. senin kayıt-index tarihin ile ilgili sitedeki kopya içeriğin kayıt tarihini google a detaylı mail atarsın spama düşürürler yaparsa google baba yapar.
haricen sakın ola ilgili siteyi site adı -isim vererek diğer platformlarda içerik hırsızlığı yapmıştır gibi konular açma. kanıtlayamadığın içerik hırsızlığı sana kişilik haklarına taciz ve marka zedeleme davası olarak geri döner
Resmi Kişisel Verileri Koruma Kanun Denetçisi | Resmi İnsan Kaynakları Uzmanı | Resmi Dış Ticaret Uzmanı | Resmi ISO Kalite Standartları Uzmanı | Web Yazılım Uzmanı
https://interaktifhizmetler.com Cumali Yakar