Technique adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Adam öksürdüğü eli ile o parayı ellediyse bulaşma ihtimali yüksek. Eğer sadece havadan bulaşsaydı bariyer takardık ve altına maske giyerdik koronayı 0'a indirirdik.

Arkadaşın ellediği yer onun çok temas etmediği bir yerse bulaşmayabilir. Corona'nın bulaşma süresi 2-3 saniye, nemli yüzeylerde 1.5 sn kadar düşebiliyor. Dışarda elinizle çok ağzınızı yüzünü ellemeyin eve kadar dayanın, el yıkamak önemli husus.
bu dediğinize inandınız mı gerçekten hocam? istanbul güngören'de yaşıyorum ve maskeyi doğru düzgün takan kesim neredeyse %10. açık havada maske takıp kapalı alana girince çıkarıyor insanlar anlamsızca. o yüzden bu savınız çok da geçerli değil gibi bu arada söylediklerimi ben demiyorum bilim diyor