Bence onerinizin gerceklesmemesi gerekir. Sikayet konulari sadece hakliyi haksiz ya da dolandiricilari ortaya cikarmaktan daha ote islevlere de sahip. Hakkinizdaki sikayet konusun uzerinden ne demek istedigimi anlatayim. Lutfen yanlis anlamayin, herhangi bir art niyetle yazmiyorum fikrimi. Oradaki tutumunuzdan hakkinizda bir genelleme de cikarmadan sadece ne demek istedigimi anlatabilmek icin ornegi o konudan veriyorum:
Hakkinizdaki sikayet konusunda 100% haklisiniz. Fakat konudaki uslubunuz marka degerini korumaya calisan birisi icin hic uygun degil. Olasi bir anlasmazlikta duruma ya da sikayeti olan kisiye karsi yaklasim da kurumsal kimligi ve marka degerini gosteren unsurlar bence. Bunu gormek de potansiyel musteriler icin onemlidir kanimca. Dolayisiyla oneriniz gerceklesirse, sikayet konularinin bu islevi ortadan kalkmis olacak ve bu bir gerileme olacaktir.
Burdan sonrakiler konunuzla alakali degil.
bu haliyle bile nihai karari alan kisiler yanlis karar vermekle, sikayet konularinin silinmesiyle ilgili elestiriler alabiliyorlar, hatta ithamlara maruz kalabiliyorlar. Ne kadar iyi niyetli olduklarindan, bir cogumuzun suphesi yok fakat kapali kapilar ardinda sonuclanacak sikayetler guvensiz bir ortam yaratir. Bence bu haliyle, seffaflikla yurutulmesi cok daha guvenli bir ortam yaratiyor.
sikayet konusu acan kisilerin haksizsa cezalandirilmasi talebi makul fakat sinirlandirilmalar olmali. Cunku bazen kisiler ortada herhangi bir dolandiricilik, hirsizlik vs. gibi durumlar olmadan kendi aralarinda cozemedikleri anlasmazliklar icin yardim ariyorlar.