arkadaşlar ben bu işlerden hiç anlamıyorum. oyun oynamam ama misal call off duty yeni oyun çıkarmış dediklerinde oynayabileceğim, mümkünse 8gb ram li 250 gb harddiski olan mümkünse 14 inç ve hafif internette gezinirken çok sekme , filezilla vb birkaç program açıkken , çok tarayıcı açıkken kasmayacak bir laptop lazım. amd mi alayım i5 mi neye göre tercih ediliyor? ssd olması çok mu önemli? bütçe 6000 çok zorlasak 6500 e çıkabiirim.
Ah hocam olsa ben alacam 😅 Sakasi bir yana kucuk ekran alacaksaniz 14 inclerds fiyat daha yukssk oluyor keza 17 dedd yüksek tr standarladinda fiyat performans urunu 15.6 incler. Intel her durumda iyiydi taki amd 4 nesli laptoplada koyana kadar. Amd 3 nesil laptop oslemciler çöpken amd 4 nesil laptop islemcilerin ryzen 5 4600h si 9 nesil i7, 9750h den daha iyi bir izlemci. Ryzen 7 4800h ise i9 islemcilerle yarışıyor. Bunu bilerek tercih yapın. Cok oyun oynamasanizda oyun oynucam keyif alacam dediginizde en kotu 1660ti ekran kartli veya 5600m bir ekran kartina ihtiyaciniz var demektir. Yalniz bütçeniz dahilinde en iyi ihtimal 1650 veya bir ihtimal 1650ti ekran kartli laptop bulabilirsiniz fakat oyun performansi pek tatmin etmez. Call of son cikan oyunda son ayarlarda tatminlar fps vermez. Aslinda 1660ti li laptoplarla 1650 laptoplar arasinda geneldd 1000-1500 fark var. Ayrica intel 8-9-10 nesil i5 veya reyzen 4 nesil hangi laptopu alirsaniz alin sekme acarken donma kasma takilma gibi bir durum asla olmaz. Dedigim gibi tek olay oyun olur. Tabi intel 8-9-10 derken h ibarelerileri söylüyoruz 8750h 10750h gibi.