Kırmızı çizgime dokundun hocam o yüzden şuan sitem ediyorum. Bu konuda şuan bir geliştirici olarak müzdaribim durumu şöyle anlatayım dostlar:

2019 Mart ayından bu yana açık kaynak bir CMS geliştiriyorum Wordpress, Joomla, October CMS, Drupal'a alternatif. Tabi ki bu saydığım projelerin arkasında çok ciddi bir topluluk var kendimi rekabetçi olarak görmesem bile, ülkem için bir girişim yapmak istedim. Gel zaman git zaman bu projeyi 29 Temmuz 2020 tarihinde R10'un rekabetçisi olan X sitesinde yayınladım. İlk 2 gün insanlar destekledi teşekkürler edildi, başarılar dilendi vb fakat kimse projeyi indirmedi bir kaç kişi hariç. X sitesinin yöneticisi ile irtibata geçerek manevi destek istedim. Kendi sistemime forum ve destek sistemi geliştirmek yerine, sen GreenCheap'e özel bir kategori aç benim topluluğum senin sitenden bana ulaşsın ve GreenCheap'in destekcisi olmuş olursun dedim. Arkadaş tiriklemedi. Webrazzi'ye mail attım beni Ali adında bir editor arkadaşa yönlendirdiler konuyu anlamak için iki soru sordu cevap verdim ve o arkadaş beni unuttu bir daha geri dönmedi (Bu arada webrazzi buna benzer bir haber yaptığı için zamanında ondan dolayı iletişime geçmiştim). 29 Temmuzdan bu yana neredeyse 1 buçuk ay geçti. Toplamda 500'ü geçen indirme sayısı var. Ancak yorum yapan ya bir teşekkür eden yok.

Bakın arkadaşlar beni nüfusunuza aldırın demedim kimseden, beni övün ilah edin de demedim. Belki yaptığım CMS dünyada yapılmış en kötü CMS olabilir en azından bunu bile demediler. Ya kötü feedback verin önlemimi alayim
"Arkadaş ben bu CMS'i kullanmayacağım çünkü şu şu şu şu nedenlerden dolayı" Ozaman tamam derim ona göre aksiyon alırım.

Bakın aşağıya eklediğim resmin indirme sonucu 1 haftalık. 1 hafta önce 2.0.9.3-beta versiyonunu eklemişim, 91 kişi bu güncellemeyi almış yada indirmiş. Fakat bir teşekkür yada bir kötü yorum yok. Dün 2.0.10-RC1 versiyonunu dağıttım 1 tanesini kendi sistemim için ben kurdum diğer 4 kişi kim bilmiyorum ama bir tane feedback gelmiyor? Ya bu kadar zormu kötü söz bile yazmak. En azından birisi çıksın allah belanı versin ben senin yerinde olsam yazılımı bırakır gider simit satarım desin artık ona da razıyım. Arkadaşlar Açık kaynak yazılımı sadece yazılımcılar desteklemez. Arayüz konusunda desteğe ihtiyaç var. Bu ülkede nice hayaller yalan oldu biliyorum. Arkadaşın bahsettiği forumu biliyorum doğru söylüyor, adamlar yanlızlıkdan bıraktılar sistemi. Kimse çıkıpda sahiplenmedi. Benim bu yaptığım proje tabi ki insanların ihtiyaçlarını karşılayamayabilir. Wordpressde binlerce eklenti varken GreenCheap karşılayamaz biliyorum. Ama Talepde gelmiyor, birisi çıksın desinki kardeşim iyi güzel hoş ama benim bunu kullanmam için A eklentisine ihtiyacım var. Oturalım yapalım? GreenCheap projesi tamamen ücretsiz githubda paylaşıldı sadece 6 stars alabildi. Ama indirme sayısı 500'ü geçiyor. Web sitesine hergün birileri girip çıkıyor. 3 hafta önce üyelik sistemini aktif ettim insanlar Eklenti mağazasına bir şeyler eklemek isteyebilir denesinler diğe. Bir allahın kulu öylesine bile üye olmadı. Sosyal medya hesaplarını sadece ben takip ediyorum yinede yılmadan post atıyorum sadece kendimin gördüğü postlara. Sağolsun bir kaç arkadaş Türkçe çeviride destek oldular Allah onlardan razı olsun, başka hiç bir kimse destek olmadı. Bkz: https://www.r10.net/cms/2499340-gree...izli-yapi.html

Şimdi size iki tane resim ekliyorum bir GreenCheap'in görme ve yorum sayısına birde listedeki konuların bakma ve yorum sayılarına bakın

Arkadaşlar ben bu projeyi evet kendi işlerim için geliştirdim, ancak yinede bana bir zararı olmaz kullanmak isteyen helali hoş olsun kullansın, hatta adını değiştirsin satsın hiç umrumda değil ben yine geliştiricem. Kullanılsın kullanılmasın devam edecek bu proje ücretsiz yayında kalacak hep. Ama inanın bir yorum iyi yada kötü beni çok gaza getiriyor, birileri bana destek oluyor dedirttiriyor. Lütfen, sadece GreenCheap için değil, arkadaş doğru söylüyor PHP ZN Framework istanbulda geliştiriliyor, doğru ben de kullanmıyorum. Fakat ben bu düşünceye 6 ay önce kapıldım ve GreenCheap'i ZN framework ile yapmamanın pişmanlığını yaşadım ancak bir kere başlamıştım geriye dönmek çok büyük zaman kaybı olacaktı. O konuda ben suçluyum.

Durum böyle ülkemizde herşey lafda dolaşıyor, şimdi ümidim ShiftDelete, Donanım haber. İnanın bu konuda R10'un bile destek olacağını zannetmiyorum.